Musicalnieuws.nl

ONGERIJMD geeft je genoeg stof tot nadenken

Frank Siera stuurde de tekst ONGERIJMD in naar theaterbolwerk PUNCH en op 19 september was de première van deze originele voorstelling in de Leidse Schouwburg

Ongerijmd is het levensverhaal (in een notendop) van Gerrit Achterberg. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters in de twintigste-eeuwse Nederlandse Poëzie. Frank Siera laat zijn unieke levensverhaal op bijzondere wijze vertellen door een vijftal geweldige acteurs: Carine Crutzen, Marisa van Eyle, Khamier Amier, Willem Voogd en Niek van der Horst.

Op deze manier wordt het, toch al bijzondere levensverhaal, nog interessanter en boeiender. Zeker als je nooit eerder van Gerrit Achterberg heb gehoord, komt er veel informatie voorbij, waarbij het toch wel een verrassing is als Gerrit een moordenaar blijkt te zijn. Zo wordt zijn biografie toch anders dan anderen.

Je wordt vooral aan het denken gezet, want wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Ongerijmd is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen.

Na de voorstelling is er nog een nabespreking met de schrijver zelf en dat geeft wel de mogelijkheid aan het publiek om nog wat vragen te stellen en dit was erg informatief.

Ongerijmd speelt nog op diverse theaters door het land, kijk HIER voor tickets.
 
 
 

 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025