Musicalnieuws.nl

Oberontheaterproducties bracht enthousiaste CATS

Het is inmiddels alweer een paar weken geleden dat MusicalNieuws mocht genieten van de doorloop van de musical CATS door Oberontheaterproducties in Alkmaar

Het enthousiasme straalt er vanaf in de gymzaal in Alkmaar en het is duidelijk waarom, want na een jaar repeteren is het bijna zover: ze mogen de show drie maal in het theater gaan opvoeren voor uitverkochte zalen!
 
Cats is een bruisende musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber en gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.
Het verhaal speelt zich af op een vuilnishoop en gaat over een avond uit het leven van de katten daar. Het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’-cats, of Jubikelkatten, hun grote bal vieren. De katten stellen zich voor aan het publiek en leggen uit dat ze de Jellicle Cats (Jubikelkatten) zijn, een soort magische stam van pratende katten. Als laatste komt Old Deuteronomy tevoorschijn. Zij is de oude, wijze leider van de groep. Zij legt uit dat vanavond een bijzondere avond is en één van de katten uitverkoren zal zijn om herboren te worden op een plek die de Heavyside Layer (Ionosfeer) wordt genoemd.
Hierna is te zien hoe de diverse katten met elkaar omgaan. Ze maken ruzie, doen gek en krijgen ongelukjes.  Van Zonderen is de boef van het stel. De katten zijn bang voor hem.
Grisabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider.
 
De groep van Oberon heeft duidelijk hard gewerkt en op de dag dat MusicalNieuws aanwezig was deed de groep zelfs twee maal een complete doorloop! Dus naast de repetities van wat losse scènes om de puntjes op de i te zetten ook nog eens twee maal een volledige musical opvoeren! Dit is hard werken maar de groep doet het zonder te mopperen en eigenlijk zien wij alleen maar enthousiaste reacties dat ze de show twee maal mogen doen vandaag!
De regisseur, zangcoach en dansdocent zijn kritisch, maar blij met het eindresultaat.
En wij snappen deze blije reactie, want ook wij waren enthousiast na het zien van deze versie van CATS

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor meer foto's en vergeet niet onze pagina te "liken"
 
Veel katten spelen in deze versie van Oberen en om niemand te vergeten hier de lijst met namen van alle Alkmaarse talenten op alfabetische volgorde:
Amber Maaskant TANTOMILE DANS
Bodil Maijenburg POUNCIVAL SPEL/KOOR
Claudio van den Berg RUM TUM TUGGER SPEL/KOOR
Coco de Timmerman JELLYLORUM SPEL/KOOR
Costas Vermeer ALONZO SPEL/KOOR
Dewi Dijkstra CORICOPAT SPEL/KOOR
Edie Smit TUMBLEBRUTUS SPEL/KOOR
Elisabeth Vietor BOMBALURINA DANS
Esmeé Boots PULK2/SIAMEES#1/ Ensemble Cat DANS
Eva Schulte PEEK2/SIAMEES#3/ Ensemble Cat SPEL/KOOR
Ilse Borsboom ELECTRA DANS Isa Veken ETCETERA SPEL/KOOR
Jaynee van der Gijp GEORGIA SPEL/KOOR
Jeroen Doedens MR. MISTOFOLEES SPEL/KOOR
Jikke Oostendorp JEMIMA SPEL/KOOR
Jonathan Blom BUSTOPHER JONES SPEL/KOOR
Josefien Doedens SILLABUB DANS
Laura Korff DEMETER DANS
Leonne Steenstra VICTORIA DANS
Maaike van Kampen CASSANDRA DANS
Matthijs Offerhaus GUS/ASPARAGUS SPEL/KOOR
Myrthe Roest PEEK1/SIAMEES#4/Ensemble Cat DANS
Nikka Halfmouw RUMPLETEAZER SPEL/KOOR
Razi Veerman VICTOR SPEL/KOOR
Renske Meijer GRIDDLEBONE SPEL/KOOR
Robin van Heerwaarden GROWLTIGER SPEL/KOOR
Sarah Brasser JENNYANYDOTS DANS
Skip Halfmouw MUNGOJERRIE DANS
Sophie van den Elzen OLD DEUTERONOMY SPEL/KOOR
Sophie van der Schaaf PULK1/SIAMEES#2/ Ensemble Cat DANS
Stefan van Bemmel SKIMBLESHANKS DANS
Sven Bosschert MACAVITY DANS
Wessel Greven MUNKUSTRAP SPEL/KOOR
Zoë Melieste EXOTICA DANS
Zoë van der Meulen GRIZABELLA SPEL/KOOR
Zoë Veerman GHENGIS/RUMPUS CAT SPEL/KOOR