Musicalnieuws.nl

Oatmilk geeft met Ver van mijn Bed een prachtig visite kaartje af

Je hebt van die voorstellingen die voelen als een lekker dekbed in de winter. Behaaglijk warm valt de stress van je af terwijl je soms heel hard moet lachen, smelt van herkenning en net als je denkt: nu wil ik er met een vrolijke bang uit, gebeurt dat ook.

Wat deze cabaret musical vooral bijzonder maakt is dat heel veel van wat ons bezig houdt langs komt, soms wordt uitvergroot, maar nergens gebagatelliseerd. Het is boeiend en knap hoe ondergrondse onrust tot ontploffing komt en tegelijk wordt gerelativeerd, zonder afbreuk te doen aan de ernst. Hoe door het stuk heen op de paradox van hoop en wanhoop wordt gereflecteerd is leuk gevonden en brengt goed getimede lucht in een stuk dat dat niet nodig zou hebben, maar toch heeft. Een soort Droste effect in de voorstelling.
Koningin van de voorstelling is Annick Boer. Wat een feest om naar te kijken. Goed getimede humor, geloofwaardig en tegelijk lekker over de top. Ze zingt goed, net als rest van de cast. Het is een lekker kwartet van spelers. Het speelplezier spat er vanaf. Martijn Kardol, Renee de Gruijl, Bart van Veldhoven, je gaat van allemaal een beetje houden in hun zoektocht naar hoop in hun eigen wanhoop. Het herkenbare gerommel van iedereen die zo graag alles strak en succesvol zou willen regelen in het wankele bestaan. Het is gewoon te leuk!

En dat geldt voor alles in deze voorstelling.  Muziek (Ezra van Nassauw) decor, script( Maarten Hopman) , licht, spel, humor en de windmachines. Het is af, het is goed en het doet iets met de zaal. Op het puntje van de stoel, constant in reactie op de spelers, je voelt de zaal zich laven aan de spelers, en ongetwijfeld gebeurt dat ook andersom.
Verdrietig dat de onovertroffen Wimie Wilhelm deze premiere niet meer mee kon maken. In gedachten kon je haar hard horen lachen.
 Oatmilk levert met deze voorstelling een prachtig visite kaartje af dat ontzettend smaakt naar nog veel meer! 

Vanaf nu te zien in theaters door heel Nederland

Door Elise Kant
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025