Musicalnieuws.nl

Nyassa Alberta en Tarikh Janssen in musical The Bodyguard

Stage Entertainment Nederland maakt vandaag bekend dat Nyassa Alberta en Tarikh Janssen de hoofdrollen van Rachel Marron en Frank Farmer gaan spelen in de musical The Bodyguard. Nyassa Alberta is op dit moment nog te zien als Tina Turner in de gelijknamige musical en zal vanaf maart de hits van Whitney Houston in originele, Engelstalige uitvoering ten gehore brengen in het Beatrix Theater Utrecht. Acteur Tarikh Janssen nam dit seizoen deel aan Kamp van Koningsbrugge Special Edition en gaat in 2023 een nieuwe uitdaging aan. Hij speelt vanaf maart Frank Farmer, de bodyguard van Rachel, in de spannende en romantische musical.

De musical, gebaseerd op de succesfilm uit 1992, gaat over een zangeres (in de film gespeeld door Whitney Houston) en haar relatie met de bodyguard die ze toegewezen krijgt, na het ontvangen van bedreigingen. Nyassa Alberta treedt in de voetsporen van Whitney Houston en zal de rol van Rachel Marron gaan spelen in de musical. Alberta studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waarna ze in Duitsland grote hoofdrollen speelde in onder andere: The Lion King, Aida, Sister Act en The Bodyguard. Nyassa: “Ik heb de rol van Rachel Marron eerder al in Duitsland gespeeld en het is geweldig dat ik dit nu ook in Nederland mag gaan doen. Ik voel mij vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen om in de huid van twee van de grootste zangeressen ter wereld te kruipen, Tina Turner en Whitney Houston. Hun muziek is iconisch en als zangeres een uitdaging om het repertoire van beide artiesten te kunnen zingen, omdat hun sound zo anders is.” In de musical passeren grote Houston-hits als I Wanna Dance with Somebody, One Moment in Time en I Will Always Love You de revue.
 
Tarikh Janssen gaat de rol van Frank Farmer, de bodyguard spelen. Hij studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht, speelde regelmatig rollen bij o.a. NTGent en was in vele films en tv-series als Ik wist het, Brasserie Valentijn, Onze Jongens en Ik ook van Jou te zien. Daarnaast speelt hij één van de hoofdrollen in de nieuwe actiefilm INVASIE, geregisseerd door Bobby Boermans. Tarikh: “Ik ben een groot filmliefhebber en kende de filmversie van The Bodyguard uiteraard al. De rol van Frank Farmer spreekt mij als acteur aan omdat hij een transformatie doorstaat. Waar hij eerst afstandelijk en kil is, opent hij zichzelf voor en door Rachel Marron. Ik kijk ernaar uit om dit verhaal en de rol van Frank Farmer in het theater te vertolken”. De overige rollen worden op een later moment bekendgemaakt.
 
The Bodyguard
The Bodyguard vertelt het verhaal van Frank Farmer, voormalig Secret Service agent, die wordt ingehuurd door popster Rachel Marron als bodyguard om haar te beschermen tegen een psychopaat. Kan Frank zowel Rachel als haar familie beschermen tegen de dreiging van een stalker of is de ontluikende aantrekkingskracht die ze voor elkaar voelen een veel grotere uitdaging? Voel de spanning en de verleiding in The Bodyguard. Musical, popconcert, thriller en love story in één. 
 
Op 27 september 2015 beleefde The Bodyguard haar Nederlandse première in het Beatrix Theater en was te zien tot 16 juli 2017. In totaal werden er 647 voorstellingen opgevoerd en zagen meer dan 850.000 bezoekers de musical. De hoofdrol van Rachel Marron werd destijds onder meer gespeeld door Romy Monteiro. De rol van Frank Farmer door Mark van Eeuwen en Dave Mantel.
 
The Bodyguard is vanaf 24 maart gedurende vijf maanden exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht en volgt daarmee TINA – De Tina Turner Musical op. Op 2 april is de première. 
 
Meer informatie en kaartverkoop: thebodyguard.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025