Musicalnieuws.nl

NuRT schittert in Lucky Stiff

Op zaterdag 4 februari zag MusicalNieuws de uitvoering door jongerengroep NuRT van het RJT in de Rijswijkse Schouwburg.

NuRT speelt vol passie en wordt begeleid door een live orkest onder leiding van Mikel van Dijk. Paul Hendrikse als Harry Witherspoon is erg overtuigend. Zijn gezichtsuitdrukkingen zijn heerlijk en je gelooft hem gelijk. Zijn tegenspeelster Rosa Kronenburg, die de rol van Annabel Glick van de hondenopvang speelt, is zonder twijfel vocaal het sterkst van de groep. Maar ook qua spel is zij zeker een van de beste. Isabel van Emst als Rita La Porta speelt de rol vermakelijk hysterisch, zoals deze rol ook gespeeld dient te worden.
 
Wie droomt er niet van om een miljoenen erfenis te krijgen van een oom die je niet kent? Lucky Stiff vertelt het verhaal van Harry Witherspoon, een bescheiden schoenenverkoper met een saai leven. Zijn leven krijgt opeens een verrassende wending als hij volgens de instructies in het testament op reis moet gaan. Deze reis moet hij maken met zijn overleden oom. Uiteraard komt hij hierdoor in veel onverwachte en hilarische situaties.
 
Het decor ziet er gelikt uit, het enige puntje van kritiek is misschien dat sommige changementen iets te lang duren.
Het creatieve team zijn niet de eerste de beste: de regie was in handen van: Pieter van Boort.
Irene Borst oa bekend van Tarzan en "Op zoek naar Mary Poppins", is verantwoordelijk voor zanglessen en Renske Hoeksema voor de Choreografie.

Op 25 en 26 maart en op 2 april komt het Rijswijksjeugd Theater (RJT) met de voorstelling: Annie kaarten zijn HIER te vinden

Kijk HIER naar ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025