Musicalnieuws.nl

Nurlaila Karim maakt met ‘Fourtina’ haar droom waar

Al jaren liep Nurlaila Karim met het idee over een theaterconcert met liedjes van Tina Turner rond. Op haar veertigste verjaardag werd haar droom eindelijk werkelijkheid en ging ‘Fourtina’ in première. De musicalster zette samen met haar band, achtergrondkoor en danseressen een dijk van een show neer en het dak van het Oude Luxor Theater, dat net is verbouwd, vloog eraf.

De kersverse veertiger heeft altijd al iets met de liedjes en het levensverhaal van Tina Turner gehad. Volgens Nurlaila Karim weet Tina Turner als geen ander hoe het is om met tegenslagen om te gaan en om daar vervolgens kracht uit te halen. Al op de theaterschool droomde Karim over een theaterconcert over Tina Turner. En vorig jaar in de foyer van het AFAS Circustheater werden de stoute schoenen aangetrokken en de plannen definitief gesmeed.

Samen met haar man Muriël Wolda begon Karim een productiebedrijfje en heeft ze met hulp van percussionist Mike Schäperclaus de voorstelling in gang gezet. ‘Fourtina’ beleefde na maanden van voorbereiding een vlekkeloze première in Rotterdam. Nurlaila Karim is een veelzijdige zangeres en met (hoofd)rollen in musicals Miss Saigon, Rent, The Wiz en Sister Act heeft ze haar naam gevestigd in de Nederlandse theater- en entertainmentwereld.

Dromen laten uitkomen is haar artistieke drijfveer en met ‘Fourtina’ verwezenlijkt Karim weer één van haar ideeën. De kleine vrouw met een gouden strot geeft een zinderende show vol passie, rock en blues weg. Het is een muzikale ode die van begin af aan boeit, ontroert en swingt. ‘Fourtina’ is geen imitatieshow of musical, maar een spetterende theaterbeleving. Karim wordt op het podium bijgestaan door backing vocals Natasja den Toom, Jasper Taconis en Nicky van der Kuyp en danseressen Angela Timisela, Anneloes Roffel, Jamie Lee Smeets en Melissa Kanza. De band staat onder leiding van Mike Schäperclaus. Karim heeft allemaal vrienden om haar heen verzameld en haar enthousiasme op en naast het podium werkt voor iedereen aanstekelijk.