Musicalnieuws.nl

Nordin de Moor overtreft alle verwachtingen in Charlie and the chocolate factory

De musical Charlie and the Chocolate Factory is naar het boek van Roald Dahl en is na Engeland, Amerika en Nederland nu ook te zien in België. Antwerpen, Gent en Hasselt worden omgetoverd tot Willy Wonka’s chocoladefabriek met een Vlaamse versie van de familiemusical ‘Charlie and the Chocolate Factory’. Een chocoladetuin, een leger van eekhoorns en de eigenaardige Oempa Loempa's moet je zelf gezien hebben voordat je het gelooft. ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een spectaculaire nieuwe musical boordevol zoete traktaties.

Roald Dahl’s ‘Charlie and the Chocolate Factory’ betovert de wereld al meer dan 50 jaar en werd in 2005 verfilmd met Johnny Depp in de rol van Willy Wonka. De muziek is een eerbetoon aan de film uit 1971 met liedjes waaronder ‘Candy Man’, ‘I’ve Got A Golden Ticket’, ‘Oompa Loompa Song’ en ‘Pure Imagination’.

Nordin de Moor als Willy Wonka is geweldig. Na het lange wachten kan deze duizendpoot eindelijk laten zien dat deze rol op zijn lijf is geschreven. De fysieke humor, de timing, het spel en zijn prachtige stem maken een Wonka waar iedereen van onder de indruk is.

De kleine Mauro Degroote als Charlie Bucket pakt het publiek ook volledig in. Zijn heerlijk innemende uitstraling met zijn geweldige stem maken indruk. Koen van Impe als Bompa Jos heeft het publiek volledig in zijn greep. Met z’n drieën maken ze diepe indruk.

Nori de Winter zet samen met haar eekhoorns een geweldige dans neer. Hans Peter Janssens als haar vader is een fantastische aanvulling. Stijn Proesmans als Mike Teevee speelt het rebellerende jongetje op geweldige wijze. Zijn fysieke komedie is van een enorm hoog niveau, samen met Astrid Stockman als Mevr Teevee pakken zij geweldig hun momenten.

Marisa van der Meer en Lloyd Russel nemen je als familie Gloep volledig mee naar hun Duitse humoristische leven. Geweldige komische timing van beiden. Tot slot Sali Haidara als Violet. Als de Queen of Pop steelt zij de show. En Yemi Oduwale als haar managende vader vult haar aan op de juiste momenten.

Het volledige stuk is gevuld met humor. Van de Bompa’s en Bomma’s tot Mevr. Van der Groen. En van Jerry en Cherry, tot de Oempa Loempas. Alles zit perfect in elkaar. Allen weten perfect te doseren in hun spel. Het sterke ensemble heeft een heerlijke aanvulling en genoeg leuke pakkende momentjes.

Ook de vormgeving van Joris van Veldhoven is geweldig. Precies hoe het hoort bij een magische, kleurrijke en vrolijke show als ‘Charlie and the Chocolate Factory’. ‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een musical om duimen en vingers van af te likken.

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025