Musicalnieuws.nl

Noël van Santen terecht toegevoegd aan Marathon cast!

MusicalNieuws was aanwezig bij de première van Noël van Santen in zijn rol van Kees de Bree in de musical De Marathon.

De voorstellingen in Rotterdam beginnen deze week met een gepaste introductie van Martin van Waardenberg. Martin bezit een geweldig soort humor die zeker bij Rotterdammers in de smaak valt. Hij komt namelijk al op in een Feyenoordshirt en is erg blij dat zijn favoriete voetbalclub ook in het nieuwe voetbalseizoen “stijf” bovenaan staat.

Hierna vertelt hij wat anekdotes over hoe hij destijds zijn film heeft proberen te verkopen. Zoals iedereen inmiddels weet is dat gelukt en is de film een groot succes gebleken.
Na de film is ook de musical een groot succes en wel zo’n succes dat de show is verlengd.

Michiel Nooter had inmiddels andere verplichtingen en kan daarom niet in de verlenging meespelen. Voor zijn rol werd Noël van Santen aangetrokken. Van Santen had geen gemakkelijke taak om Nooter op te volgen. Nooter had de rol op geweldige wijze vorm gegeven en hij had steeds de lachers op zijn hand. Qua postuur lijkt Van Santen totaal niet op Nooter, dus gingen wij redelijk sceptisch donderdag de zaal in, maar Van Santen heeft in een korte periode de rol totaal eigen gemaakt en heeft regelmatig niet alleen de zaal, maar ook zijn collega’s aan het lachen. Zijn Kees is totaal anders maar ook erg goed en bijzonder leuk.

Verhaal
Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – nemen hun werk niet erg serieus. De werkplaats is vooral een plek voor het consumeren van bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon van Rotterdam te lopen. De mannen gaan zich serieus voorbereiden onder leiding van hun collega Youssef, zelf oud-marathonloper, om de garage van de ondergang te redden. Er blijkt echter meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish.

De Marathon is nog tot en met 26 november te zien in het hele land

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025