Musicalnieuws.nl

No-Nonsens Nonnen in NONSENS

De musical Nonsens is op 12 december 1985 voor het eerst in première gegaan in het Cherry Lane Theater en werd een internationaal succes; met meer dan 8000 producties wereldwijd en in 26 verschillende talen is het de op één na langst opgevoerde OffBroadway show. MusicalNieuws zag de première van de Nederlandse versie op 26 januari in het Oude Luxor Theater in Rotterdam in nieuwe bewerking en vertaling door Jeremy Baker en regie van Paul van Ewijk.

De cast van de komische musical Nonsens begint al gelijk met interactie met het publiek en gedurende de voorstelling wordt de vierde wand regelmatig doorbroken.Dit geeft al gelijk een gezellig sfeer en de zaal doet enthousiast met alles mee. Nonsens heeft niet de minste namen op het toneel staan, Marjolijn Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg zijn stuk voor stuk niet alleen vocaal ijzersterk, maar bezitten ook allen een heerlijk komische timing.

Het verhaal gaat over een klooster wat oorspronkelijk uit 57 zusters bestond, ware het niet dat de kokkin, zuster Sonja de Bakker, een heerlijke vis soep had gemaakt, die bleek vergiftigd te zijn. Daarom zijn er nog slechts 5 gezonde zusters over. Vanwege een ernstig geldprobleem zijn nog niet alle zusters begraven en liggen er nog 4 zusters in de vriezer. Om geld op te halen om deze 4 zusters uit de vriezer te begraven wordt er een benefiet optreden geregeld..

Eerwaarde Moeder Regina (Marjolijn Touw), een voormalig circusartieste die haar kunsten laat zien op haar "eigen wijze", haar rechterhand zuster Futilia (Mariska van Kolck) die probeert alles onder controle te houden, de wereldse zuster Beyonce (Wieneke Remmers) die op een wel zeer bijzondere wijze haar aandeel in dit stuk heeft, zuster Amnesia (Brigitte Heitzer) die haar geheugen kwijt is omdat er een kruisbeeld op haar hoofd viel en tenslotte de novice zuster Pavlova (Renée van Wegberg) die enigszins onbehouwen is en eigenlijk ballerina wil worden.

Dommel Graaf & Cornelissen presenteert u een avond vol swingende songs en een avond vol amusement op topniveau. Bent u bereid met zere kaken van t lachen naar huis te gaan ? Mis deze geweldige musical dan zeker niet! Nog tot en met 3 mei door heel het land te zien.

Yvonne Zwarts
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025