Musicalnieuws.nl

NJMT sluit seizoen af met "Moeder ik wil bij het NJMT"

Theater De Meerse in Hoofddorp was zaterdag weer het domein van het NJMT. Met de zomervakantie in het verschiet was het tijd voor de eindejaarspresentaties, dit keer onder het motto “Moeder ik wil bij het NJMT”. Dé kans voor ruim 170 leerlingen om aan familie en vrienden te laten zien waar ze zich een jaar lang mee bezig hebben gehouden.

Het was een druk jaar voor het NJMT. Natuurlijk was daar de nationale tour van “Peter Pan: het echte verhaal” die enkele weken geleden in hetzelfde theater werd afgesloten. Daarnaast werd “De Prinses en de Dief”, naar het verhaal van Aladdin, tweemaal in Amstelveen opgevoerd en werd in dat theater ook “Margaret Hughes” gespeeld.
 
Het NJMT is echter meer dan alleen de voorstellingen die MusicalNieuws allemaal bijwoonde. In eerste instantie is het NJMT een theaterschool waar leerlingen vanaf jonge leeftijd leren dansen, zingen en acteren. Daarnaast wordt er bij het NJMT ook speciale aandacht besteed aan dans. En met succes. Eerder deze maand werden tijdens de Dutch Dance Competition meerdere prijzen in de wacht gesleept: een derde plaats voor de Future Generation en een tweede plaats voor de New Generation. Zowel This Generation als Fusion Dance gingen er vandoor met de hoofdprijs en Menno Leemhuis ontving de award voor beste choreografie. Uiteraard werden al deze choreografieën afgelopen zaterdag met trots aan het publiek getoond.
 
“Moeder ik wil bij het NJMT” liet het NJMT op dansgebied zien. Leerlingen in alle soorten en maten, van jong tot oud, toonden gezamenlijk waar zij zich het hele jaar mee bezighouden. Zij besloten de avond gezamenlijk met de Glee-versie het nummer “Don’t Stop Believing” uit de musical Rock of Ages. Gedurende de avond kwamen er wel meer musicals langs, zoals Les Misérables, Petticoat en High School Musical. Waarmee het NJMT aantoonde dat musical toch wel heel diep in hun hart zit.
 
Kijk HIER voor onze foto impressie van de repetities. Kijk HIER voor onze foto impressie van de voorstelling. Wil je meer zien van “Moeder ik wil bij het NJMT”? Hou dan onze facebook pagina in de gaten waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025