Musicalnieuws.nl

NJMT pakt uit met spetterend weekend ter afsluiting van het seizoen

Nog een paar weken en dan start het NJMT al weer met de voorbereidingen voor de reprise van de musical “Kruistocht in Spijkerbroek” die vanaf 29 september in de Nederlandse theaters te zien zal zijn.

De gerenommeerde musicalschool die zich richt op het opleiden van jongeren van 4 tot 23 jaar in dans, drama en zang sloot deze maand eerst het seizoen 2017-2018 af met vier weekenden waarin alle leerlingen konden laten zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd. Eerder deden we al verslag van de musical “Ibimus”, gemaakt en gespeeld door de Creatieklas en de avondvullende voorstelling “Zonder Opsmuk”, de eindpresentatie van de Theateracademie klassen.
 
Het afgelopen weekend was gevuld met vijf eenakters, waarin de verscheidenheid van het NJMT en haar leerlingen heel duidelijk zichtbaar was. Maar ook heel duidelijk te zien was dat de combinatie van al die verschillende disciplines en leerlingen heel natuurlijk opging in één geheel. Waarbij jong oud hielp en oud jong om een zo goed mogelijke voorstelling neer te zetten.
 
Zaterdagmiddag (in Theater De Meerse in Hoofddorp) was het de beurt aan de jongere leerlingen van het NJMT met de voorstelling “Grimmig”, waarin de bewoners van het sprookjesbos onder vuur staan van een aantal kwaadwillende sujetten. Na de pauze stond het sprookje van “Assepoester” op het programma. ’s Avonds speelden oudere leerlingen de musical “Legally Blonde”.
 
Zondagavond stond de voorstelling “Van Verona tot New York” op het programma in het Zaantheater in Zaandam, waar ongeveer 150 leerlingen aan meededen. Voor de pauze werd in “Verona” het verhaal van Romeo en Julia verteld, met muziek uit West Side Story. Na de pauze werd in “New York” een keur aan dansnummers getoond en werd het einde van het cursusjaar spetterend afgesloten.
 
MusicalNieuws was de afgelopen weken niet alleen te gast bij de eindvoorstellingen zelf, maar kreeg ook een kijkje achter de schermen, ook op enkele momenten gedurende het cursusjaar. We zagen een groep gedreven leerlingen én docenten die samen het beste uit elkaar halen en bovenal samen ontzettend veel plezier hebben, niet alleen op maar ook achter het toneel.
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van Grimmig.
Kijk HIER voor onze fotoreportage van Assepoester.
Kijk HIER voor onze fotoreportage van Legally Blonde.
Kijk HIER voor onze fotoreportage van Verona.
Kijk HIER voor onze fotoreportage van New York.
 
Wil je meer van deze voorstellingen van het NJMT zien? Hou dan onze facebook pagina in de gaten waar we binnenkort uitgebreide fotoreportages zullen plaatsen.