Musicalnieuws.nl

Nijntje de musical is een feest om te bezoeken

Op zondag 17 oktober was de première van Nijntje de musical in de Stadsschouwburg Utrecht en MusicalNieuws was erbij

Een uur lang wordt je meegenomen in de kleurrijke en vrolijke wereld van Nijntje. De kostuums en decors zijn zeer herkenbaar en ook het enthousiasme en mimiek van de acteurs is echt afgestemd op de kinderen in de zaal.

Nadat Nijntje en Nina terugkomen van vakantie is het tijd om weer naar school te gaan. Daar ontmoeten ze Knorretje en later ook Daan. Een onderliggende boodschap tijdens het verhaal is dat iedereen er bij hoort en dat komt op een subtiele manier goed terug in de dialogen.
Nijntje is bijna jarig en daarom worden de kinderen in de zaal meegenomen op reis naar een prachtig kasteel waar het verjaardagsfeest van Nijntje wordt gevierd. In deze reis worden leuke knipoogjes gemaakt naar hedenhaags herkenbare situaties, zoals Opa en Oma die via FaceTime bellen, wat altijd zorgt voor grappige beelden.

Tijdens de voorstelling worden korte dialogen afgewisseld met (veel) liedjes, telkens in een ander prachtig decor. Alles perfect in de bekende Nijntje-stijl. Deze afwisseling maakt het niet alleen een feest om naar te kijken, maar zorgt er ook voor dat kinderen hun aandacht goed bij de voorstelling kunnen houden.
Zeker het liedje “Tenen bij je Neus” zorgt voor veel hilariteit onder de ouders en kinderen in de zaal. Interactie met de zaal is op een leuke manier ingevuld. Dit maakt dat de kinderen zich echt even in de wereld van Nijntje begeven.

Door: Bjorn van Dam
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025