Musicalnieuws.nl

Nieuwe theatervorm in Amsterdam: PANDORA werktheater "A Dozen Angry Lives"

Wat gebeurt er als je twaalf totaal verschillende mensen over het lot van één man laat beslissen? Een muzikale theaterervaring die de grens tussen empathie en ratio opzoekt in het Amerikaanse rechtssysteem.

Visie
Heel veel producerende groepen hebben het moeilijk. Te weinig tijd, hoge investeringen en een grote verantwoordelijkheid. We hebben tijd genomen voor groei en ontwikkeling. Dat kan alleen met een leertraject wat bestaat uit maanden werken aan het ambacht, voordat er geproduceerd hoeft te worden. Er is geen deadline, geen limiet en geen tijdsdruk: “Back to basic”. Een ruimte, gemotiveerde getalenteerde performers, een artistiek leider/docent die richting geeft en een veilig en stevig kader om binnen te werken. Theater gaat over multidiscipline. 

In deze productie gaan twaalf performers de uitdaging aan na een seizoen te hebben gewerkt onder leiding van Panda van Proosdij en begeleiding van Daan Smits (o.a. Spijt, Onder de groene hemel en Soldaat van Oranje) en Hans Cassa (o.a. Montezuma’s Revenge, My Fair Lady, Evita en Joe, de musical).
Vier musici zijn aangetrokken om de voorstelling live te begeleiden. Een crossover is ontstaan waarbij performers een instrument bespelen en musici acteren en zingen. 
 
13 t/m 16 mei te zien in het Polanentheater te Amsterdam

Promo PANDORA werktheater "A Dozen Angry Lives" HIER

Producties Musical 2.0 - 2024/2025