Musicalnieuws.nl

Nieuwe speeldata musical “GANESHA – Een perfecte god” lopen van 16 oktober tot en met 8 november 2020

De nieuwe speeldata van de musical “GANESHA – Een perfecte god” lopen van 16 oktober tot en met 8 november 2020. Tickets voor Goele De Raedt, Wanne Synnave, Kirsten Cools en Pieter Van Keymeulen in het najaar 2020 zijn nu beschikbaar via www.fakkeltheater.be

Sinds de verplichte sluiting van het Fakkeltheater tegen de verspreiding van het Coronavirus, werd de musical “Ganesha – Een perfecte god” uitgesteld tot het najaar. In overleg met  het Fakkeltheater, regisseur Martin Michel en acteurs Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave, stelde Judas TheaterProducties een nieuwe speelkalender op. Alle tickethouders die reeds hun zitje boekten voor de voorstellingen in april worden vanaf nu gecontacteerd voor omboekingen naar deze nieuwe speeldata in het najaar. 

De voorstellingen zijn nu gepland van 16 oktober tot en met 8 november in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Wie nog geen kaartjes had, kan nu al een ticket boeken voor deze nieuwe speelperiode.
Het voltallige team van Judas TheaterProducties wenst iedereen het allerbeste toe. Zorg goed voor elkaar in deze tijden en hopelijk mogen we elkaar snel terug zien in het theater.
Gezondheid gaat voor alles! #samentegencorona 
 
 
HET VERHAAL
“Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van Karin en Margriet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase god van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margreet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn.
 
ACHTERGROND
“Ganesha – Een perfecte god” is gebaseerd op “A Perfect Ganesh” van Tony Award© en Emmy Award© winnaar Terrence McNally. Deze Amerikaanse auteur is bekend van musicals als “The Importance Of Being Ernst”, “Ragtime” en “Kiss Of The Spider Woman”.
Allard Blom en Rhody Matthijs maakten in 2003 een musicalbewerking van dit toneelstuk, dat workshops kende in de ‘Frank Sanders Academie’ en in het ‘M-Lab’. Het is echter Judas TheaterProducties die voor de uiteindelijke wereldpremière zorgde in de zwarte zaal van het Fakkeltheater op 22 januari 2010.
 
10 jaar later acht de producent de tijd rijp voor een herwerking en herneming van deze gelauwerde productie. "Ganesha – Een perfecte god” was namelijk de grote winnaar van de Vlaamse Musicalprijzen 2010. De voorstelling werd maar liefst 9 keer genomineerd en mocht vijf prijzen mee naar huis nemen: Beste musical, Beste regie (Martin Michel), Beste vrouwelijke hoofdrol (Karin Jacobs), Beste inhoudelijke prestatie (Allard Blom) en Beste creatieve prestatie (Harry De Neve).
 
Desondanks de subsidiestop en de huidige besparingen binnen de projectsubsidies, blijft Judas zich toch engageren om eigen producties op de planken te brengen. “Ganesha - Een perfecte god” kreeg in 2010 een projectsubsidie van de Vlaamse Overheid en dit was tevens de eerste keer in de geschiedenis van Judas dat het productiehuis subsidies mocht ontvangen. Nadien volgden er nog subsidies voor “Lelies” en “Iedereen Beroemd” en van 2013 tot en met 2016 werd Judas zelfs structureel betoelaagd. 
Het productiehuis betreurt dan ook de huidige gang van zaken binnen het subsidielandschap, want door te besparen op subsidies krijgen creaties van eigen bodem amper tot geen kansen meer. Dit beknot de evolutie van alle genres en geeft jong talent een pak minder kansen.
 
PRAKTISCHE INFORMATIE
De voorstelling speelt van 16 oktober tot en met 8 november 2020 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.
 
VOORSTELLINGEN:
16, 17 oktober 2020 om 20u00
18 oktober 2020 om 19u00 (première)
22, 23, 24, 29, 30, 31 oktober en 6, 7 november 2020 om 20u00
25, 31 oktober en 1, 7 en 8 november om 15u00
 
RESERVEREN & TICKETS
070 / 246 036 – www.judas.be
Tickets: € 29,00
VIP-tickets: € 39,00 à Drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen, programma
(Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten)
 
CREDITS:
RegieMartin Michel
Scenario & liedtekstenAllard Blom
MuziekRhody Matthijs
Arrangementen
Muzikale leidingPol Vanfleteren
Thomas Vanhauwaert & Laure Campion
Kostuum- & decorontwerpArno Bremers
LichtontwerpBenjamin De Maere
GeluidsontwerpTwin4u
Origineel scenarioTerrence McNally
  
Margriet - Goele De Raedt
Karin - Kirsten Cools
Ganesha - Pieter Van Keymeulen
Alle andere rollen: Wanne Synnave