Musicalnieuws.nl

Nieuwe rock musical Monstersongs in oktober te zien in Amsterdam

In oktober 2022 gaat de nieuwe musical Monstersongs geproduceerd door The Cauldron Performing Arts in première bij het CREA theater. Monstersongs is een uniek theaterstuk waarin de indrukwekkende illustraties van de graphic novel door middel van projecties gecombineerd worden met een adembenemend rock album.

Dit alles vanuit het oogpunt van monsters die verkeerd begrepen worden. Geschreven door Rob Rokicki en met artwork van David O'Neill; deze show is niet alleen een visueel spektakel boordevol pakkende deuntjes, maar ook een onderzoek naar de verschillende aspecten van liefde en hoe die gemanipuleerd kunnen worden-- met gruwelijke consequenties. De hedendaagse wereld zit vol met echte monsters: toxic masculinity, negatieve lichaamsbeelden, ouderlijke verwaarlozing, maatschappelijke beperkingen en nog veel meer. Door de onderliggende patronen te onderzoeken kunnen we ervoor kiezen ons in te leven in de innerlijke schepsels die we zijn of maken, of om deze te veroordelen.

Monstersongs zal te zien zijn in het CREA theater op 21, 22, 28 en 29 oktober. Tickets zijn verkrijgbaar via cauldronperformingarts.com. Studenten betalen €10,00, reguliere tickets kosten €22,50. Deze musical is mede mogelijk gemaakt door AFK, VSBfonds en The Netherland-America foundation.

The Cauldron is een stichting voor de podiumkunsten die zich inzet om divers, Engelstalig theater in Amsterdam beschikbaar te stellen voor amateurs en semi-professionals. Afgelopen maart ging The Cauldron in première met hun eerste musical, Disenchanted!, voor uitverkochte zalen. De shows voor volgend jaar staan al op de planning, namelijk The 25th Annual Putnam County Spelling Bee, Next Thing You Know en The Addams Family Musical. The Cauldron biedt naast shows ook o.a. zang- dans en acteerlessen en tijdelijke workshops. Om op de hoogte te blijven van opkomende audities, voorstellingen en lessen, kun je ze volgen op Instagram en Facebook @cauldronperformingarts, lid worden van de maillijst via de website of rechtstreeks contact opnemen via contact@cauldronperformingarts.com. 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025