Musicalnieuws.nl

Nieuwe Luxor Theater thuisbasis van Amateur Musical Awards

Na een zeer succesvolle editie in Koninklijk Theater Carré, verhuist het Amateur Musical Awards Gala dit jaar naar Rotterdam. Hoewel oorspronkelijk ook dit jaar het gala in Amsterdam zou plaatsvinden, heeft de organisatie besloten om op uitnodiging van directeur Marc van Kaam het musicalevenement voor de komende drie jaar te verplaatsen naar het nieuwe Luxor Theater.

Het nieuwe Luxor is een van de grootste theaters van Nederland en haalde 15 jaar geleden haar eerste grote open eind-musical naar Rotterdam: 3 Musketiers. Vele musicals volgden en het afgelopen jaar was De Marathon, een samenwerking met producent KemnaSenf, een van de meest succesvolle musicals van Nederland. Dit najaar gaat de musicalversie van de succesvolle film All Stars in première.

Deze passie voor musicals past een op een bij de passie van alle musicalamateurs in Nederland. Dit jaar kwamen initiatiefnemers Bernd Duenk en Guido van Gend in gesprek met directeur Marc van Kaam, waar het idee voor de toekomstige samenwerking ontstond. “Het enthousiasme van Marc als theaterdirecteur is precies wat het Amateur Musical Awards Gala nodig heeft. Deze immense productie hoort in een theater waar men met je meedenkt, met dezelfde passie het hoogste doel wil bereiken en waar je de kansen krijgt om te groeien”, aldus initiatiefnemer Bernd Duenk.

“Samen met het nieuwe Luxor Theater willen we de komende drie jaar van het Amateur Musical Awards Gala nóg meer het leukste musicalfeest van het jaar maken”, zegt mede-initiatiefnemer Guido van Gend.

Nieuwe datum
Met de verplaatsing van het gala naar een andere locatie, hoort echter ook een andere datum. In plaats van maandag 26 november, zal het gala nu twee weken later worden gehouden, op maandag 10 december 2018. Erik Brey neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening.

De kaartverkoop start op 19 mei.

Vakjury
Ook dit jaar bestaat de vakjury uit Jacques d’Ancona, Marianne van Wijnkoop, René van Kooten, Lone van Roosendaal, Hans Cornelissen en Arno Bremers. Aan hen de taak om de naar verwachting meer dan 80 inzendingen te beoordelen. Tevens zal musicalicoon Pia Douwes wederom de naar haar vernoemde Talent Award uitreiken.

Amateurproducties die dit theaterseizoen spelen of gespeeld hebben kunnen zich nog tot 31 juli 2018 aanmelden om kans te maken op die felbegeerde AMA.