Musicalnieuws.nl

Nieuwe Kleren van de Keizer: een echte aanrader!

Op zondag 23 oktober 2016 bezocht MusicalNieuws de voorstelling “De nieuwe Kleren van de Keizer” in het Kennemer Theater in Beverwijk

In deze zware tijd voor het theater is het te prijzen als een nieuwe producent zijn nek uitsteekt en iets nieuws wilt brengen en het Langhout Theater neemt dit risico.
Uiterst nieuwsgierig bezochten wij de voorstelling en wij kunnen zeggen dat wij meer dan positief verrast waren en genoten hebben van een heerlijke voorstelling voor jong (vanaf 6 jaar oud) én oud.

In deze vrolijke voorstelling vertelt de cast, bestaande uit acht volwassen acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In “De nieuwe Kleren van de Keizer” wordt Alfons wordt geplaagd op het schoolplein. Hij mag niet meespelen met de anderen. Ze vinden zijn kleding niet “hip” genoeg. Verdrietig blijft hij alleen achter en dan begint hij te fantaseren dat hij alles heeft wat zijn hartje begeert… Opeens is hij keizer! Met een groot paleis, een heleboel vriendjes, personeel dat alles doet wat hij hen opdraagt en geld genoeg om te kopen wat hij maar wil! Zijn grootste passie is mooie kleren. Ook al zeggen de mensen om hem heen dat hij ook aan andere dingen zijn geld moet uitgeven, doet hij alleen waar hij zin in heeft. Maar of hij daar gelukkig van wordt? In deze vrolijke voorstelling vertellen acht acteurs het mooie en beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. In prachtige kostuums en met leuke liedjes maken ze duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven…

De cast is erg overtuigend, zelfs zo overtuigend dat je gelijk gelooft dat de hoofdrol van de Keizer Alfons gespeeld wordt door een jongen, maar het is toch echt een meisje (Sabrine Hallewas). “Zijn” vriendinnetje is Roodkapje wordt gespeeld door Quinty Appel en samen laten zij zien hoe dom het is om je zo verwend te gedragen. In elke show worden 2 kinderen uit de zaal uitgekozen als hulpjes en met humor voor alle leeftijden wordt het sprookje tot leven gebracht in deze heerlijke voorstelling.

De getalenteerde Käthe Staallekker kennen wij van diverse professionele producties zoals Love Story en de Sprookjesboom en samen met Brian Verhagen vormt zij een komisch duo, die eerst als pestkoppen op school, en later als oplichtersduo de komische noot in de voorstelling brengt.
Als minister van financiën zien wij Roland Posthuma, die ook de humor in de voorstelling brengt en met vriend en kamerheer Hans Langhout ook de volwassenen in de zaal laten lachen.
Jorgen Veninga duikt in alle kleinere rollen op, het ene moment is hij de kok, maar hij is ook de oma van roodkapje, maar in zijn eentje is hij ook het hele volk.
De overleden moeder van Alfons. Gespeeld door Mascha Bakker, volgt de hele voorstelling vanaf de zijkant van het podium en geeft hier en daar aanwijzingen aan haar zoon.

Wat MusicalNieuws betreft een uiterst geslaagde eerste voorstelling van deze nieuwe producent. Alles ziet er ook nog gelikt uit met een functioneel decor en prachtig gekleurde kostuums. Met leuke liedjes maken ze het publiek duidelijk dat je met ijdelheid niet ver komt in het leven.

Voor de jonge bezoekertjes van de leuke voorstelling is er ook nog een kleurwedstrijd. Via de website van de voorstelling www.langhout-theater.nl is een kleurplaat te downloaden en als je de kleurplaat voor aanvang van de voorstelling inlevert is er een leuke prijs te winnen!

Na elke show is er ook nog een meet & greet met de hele cast in de foyer.
Regie: Benno Hoogveld | Script: Hans Langhout

Producties Musical 2.0 - 2024/2025