Musicalnieuws.nl

Nieuwe acteurs musical Disney Frozen bekend

Vandaag heeft Stage Entertainment Nederland bekendgemaakt dat naast Vajèn van den Bosch (Elsa) en Nienke Latten (Anna) de volgende acteurs ook te zien zijn in Disney FROZEN: Naidjim Severina (Kristoff), Tristan van der Lingen (Hans), Steven Roox (Olaf), Jorge Verkroost (Graaf van Wesselland) en Mathijs Pater en Nicholas Li als Sven. De Nederlandse première vindt plaats op 9 juni 2024 in het AFAS Circustheater Scheveninge

De musical FROZEN brengt op spectaculaire wijze de wereld van Arendelle tot leven door middel van grootse decors, special effects en honderden kostuums. Elke discipline draagt bij aan de creatie van de magische, winterse wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Zo ook het gebruik van poppenspel om de geliefde karakters Sven en Olaf tot leven te brengen. Poppendesigner Michael Curry, bekend van zijn werk in The Lion King, heeft twee verschillende poppen ontworpen die elk op unieke wijze de persoonlijkheid van de karakters belichamen. “De rol van Sven is een grote, vooral fysieke, uitdaging om te spelen”, aldus acteur Mathijs Pater. “Wij moeten continue in een zogenaamde plank positie staan in een pop. De audities waren dan ook heel anders dan ik gewend ben – het was een loodzware, drie uur durende bootcamp. Maar dit was het helemaal waard voor deze bijzondere rol!”. Omdat het fysiek te zwaar is om acht voorstellingen per week te spelen, wordt deze rol gedeeld en verhuist Australiër Nicholas Li binnenkort speciaal voor deze rol naar Nederland. Li: “Het is een droom om in deze grote Disney productie te staan en ik kijk nu al uit naar de reactie van het publiek als ze Sven tot leven zien komen”.
 
Steven Roox gaat de rol van Olaf spelen. Eerder was hij te zien in musicals als TINA – De Tina Turner Musical, Anastasia en The Bodyguard: “Ik vind het een waanzinnige eer om de lieve en ontwapenende publieksfavoriet Olaf te mogen spelen. Makkelijk is dat niet, want het is ongelofelijk technisch en zwaar om de sneeuwpop letterlijk tot leven te brengen. In april beginnen we eerst met speciale repetities om het poppenspel onder de knie te krijgen. Zo wordt Olaf echt een onderdeel van mij. Ik kan niet wachten!”
 
Tristan van der Lingen (Hans) werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma Op zoek naar Danny en Sandy, waarmee hij de hoofdrol van Danny in Grease in de wacht sleepte. Naidjim Severina (bekend van o.a. The Lion King, Kinky Boots en Disney’s AIDA) wordt Kristoff en Jorge Verkroost (Ciske de Rat, Droomvlucht de musical en Beauty and the Beast) kruipt in de huid van Graaf van Wesselland.
 
Over Disney FROZEN
De musical vertelt het verhaal van de twee zussen Anna en Elsa, in het fictieve koninkrijk Arendelle dat door de verborgen krachten van Elsa in een eeuwige winter is geraakt. Terwijl de kou voortduurt, moeten beide zussen leren dat alleen een daad van ware liefde een bevroren hart kan smelten.
 
FROZEN is gebaseerd op de meest succesvolle animatiefilm aller tijden en bevat muziek- en liedteksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez. Het script is geschreven door Jennifer Lee en de regie is in handen van Michael Grandage. De choreografie wordt verzorgd door Rob Ashford. De voorstelling heeft betoverende kostuums en een adembenemend decor vol special effects om het betoverende koninkrijk van Arendelle tot leven te brengen. Het decor- en kostuumontwerp is van Christopher Oram, lichtontwerp van Natasha Katz, geluidsontwerp van Peter Hylenski, video-ontwerp van Finn Ross, poppenontwerp van Michael Curry en de muzikale supervisie is van Stephen Oremus, die ook verantwoordelijk is voor de  arrangementen. De musical wordt vertaald door Erik van Muiswinkel, die eerder ook de Disney-musical Aladdin naar het Nederlands vertaalde en hiervoor een Musical Award voor ‘Beste Vertaling’ ontving.
 
FROZEN ging in maart 2018 in première op Broadway, groeide al snel uit tot de grootste musicalhit van het seizoen en ontving een prestigieuze Tony Award®-nominatie voor Beste Musical.
 
Meer informatie en kaartverkoop: www.musicalfrozen.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025