Musicalnieuws.nl

Nieuw theater open in centrum Den Haag

In Den Haag opent volgende week een nieuw theater. Studio Dudok is gevestigd in de voormalige televisiestudio, achterin Brasserie Dudok aan de Hofweg. Het nieuwe podium, dat plek biedt aan ongeveer 75 personen, opent op 23 en 24 september met de internationaal bekende Off-Broadwaymusical The Last Five Years van componist Jason Robert Brown

Initiatiefnemer Sven Ruggenberg verwelkomt alle culturele vormen en podiumkunsten. “Iedereen is welkom. Wij willen echt een podium van de stad worden.” Muziek, theater, dans, literatuur, comedy. Alles wat op een podium kan plaatsvinden is welkom. “We roepen theaterverenigingen, muzikanten en makers op zich bij ons te melden als ze een plek zoeken om te spelen.”

Podium
Het nieuwe podium staat nog helemaal in de startblokken en is op zoek naar samenwerkingen met artiesten, producenten en makers. Het is een vlakkevloer vestzakttheater wat zich goed leent voor klein intiem toneel, muzikale optredens en comedynights. Met elke producent die zich meldt gaan we om tafel om te kijken hoe we kunnen samenwerken en wat we kunnen doen. “We zijn op zoek naar bijzondere initiatieven uit de stad, zowel amateur als professioneel.”

The Last Five Years
De musical The Last Five Years werd in de zomer met groot succes in de openlucht gespeeld in Zoetermeer, maar een groot deel van de makers heeft een connectie met Den Haag. “Toen zagen we een kans om het in Studio Dudok neer te zetten”, aldus regisseuse Jessica Fuchs, die eerder voor Theatergroep SPOT en het Vrij Theater voorstellingen maakte.

ComedyNights
Elke twee weken vinden er in de Studio open-mic comedy avonden plaats, afwisselend in het Nederlands en in het Engels.

Agenda, informatie en tickets
Voor informatie over de programmering in Studio Dudok kunt u kijken op onze website www.studiodudok.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/studiodudok. Aanvragen voor culturele events en andere vragen zijn welkom op podium@studiodudok.nl