Musicalnieuws.nl

Nieuw seizoen Scapino Ballet Rotterdam in teken van uitbreiding gezelschap, nieuwe producties en samenwerkingen

Scapino Ballet Rotterdam is vanaf volgend seizoen vaker te zien en gaat voortaan met twee producties tegelijk op tournee. Het gezelschap maakt zich op voor een vol seizoen met twee nieuwe grote producties, succeshernemingen en samenwerkingen met Sinfonia Rotterdam, OPERA2DAY, GöteborgsOperans Danskompani en Staatstheater Mainz.

Scapino gaat zijn activiteiten flink uitbreiden. Er staan maar liefst zestig extra voorstellingen gepland, vooral in de regio. Gesteund door het succes van de afgelopen jaren wil Scapino een nog groter publiek bereiken. Het tableau wordt uitgebreid om met twee extra tournees door het land te kunnen reizen. In het komend seizoen zijn dat de succesvoorstellingen Holland & Le Chat Noir en Pearlvan choreograaf Ed Wubbe.
 
Scapino brengt volgend seizoen twee nieuwe producties uit. De internationaal succesvolle theatermaker Marcos Morau komt naar Rotterdam om een avondvullend stuk te maken, Cathedral. Sinfonia Rotterdam maakt hiervoor een speciale bewerking van muziek van de beroemde componist Arvo Pärt die live wordt gespeeld. Morau’s eerste voorstelling voor Scapino, Pablo, trok in 2017 volle zalen.The Square is een gloednieuw programma voor jonge (dans)makers en een nieuwe manier van dans maken. Vier choreografen en een kunstenaar uit een andere discipline brengen hun verschillende ideeën samen in één voorstelling, onder regie van Ed Wubbe.
 
Nieuwe samenwerkingen zijn er met OPERA2DAY en dansgezelschappen uit Zweden en Duitsland. Het opera- en muziektheatergezelschap OPERA2DAY heeft in korte tijd naam gemaakt met vernieuwende uitvoeringen. Regisseur Serge van Veggel vroeg choreograaf Ed Wubbe de choreografie te maken voor Opera Melancholica. Voor de voorstelling 3D International wisselen Scapino, GöteborgsOperans Danskompani en Staatstheater Mainz dansers en choreografen uit voor een internationaal dansdrieluik.