Musicalnieuws.nl

Nieuw podium voor live muziek in Rotterdam

Veelbelovend talent krijgt een plek om zich te presenteren.

In navolging van onder andere Paradiso in Amsterdam, TivoliVredenburg in Utrecht, poppodium 013 in Tilburg en Paard (van Troje) in Den Haag krijgt ook Rotterdam een podium waar veelbelovend talent de kans krijgt om op te treden. Villa Thalia, de bekende event venue aan de Rotterdamse Kruiskade, start met een muziekprogrammering variërend van pop, dance, soul, hiphop, wereldmuziek tot klassiek en jazz. Voormalig Idols en Popstar deelnemer Dewi Pechler trapt zondagmiddag 20 mei om 17.00 uur de spits af met haar jamsessie-formule: ‘Dewi’s Jam’.

“We willen er voor iedereen zijn en meer dan alleen een plek om uit te gaan in de nachtelijke uren. Onze centrale ligging, de amfitheater opstelling met perfecte zichtlijnen, zelfs voor wie achteraan staat en alle technische faciliteiten die we in huis hebben, maken het mogelijk om een podium te bieden aan bijzondere optredens.” aldus Olivier van Hoey Smith, de drijvende kracht achter Villa Thalia. “We hebben ruimte voor 300 tot 900 muziekliefhebbers van pop, dance, soul en zelfs klassiek. Dit najaar zetten we in de vooravonden structureel een uitdagende muziekprogrammering op de agenda. Als ieder andere wereldstad verdient het hart van onze binnenstad zo’n podium.”

Dewi’s Jam
Muzikale allrounder Dewi Pechler is gevraagd om op zondag 20 mei de ‘ambacht van jammen’ naar het podium van Villa Thalia te brengen. In het eerste seizoen van de internationale tv-hit Idols leerde Nederland Pechler kennen als het meisje met de kleurrijke dreadlocks en kleding én een dijk van een stem. Na haar deelname heeft deze muzikale duizendpoot allerminst stilgezeten. Ze nam verschillende albums op, speelde in musicals en toert met een gevarieerd gezelschap van muzikale vrienden succesvol langs de Nederlandse poppodia. Dewi belooft een jamsessie met een intieme huiskamersfeer: "Na andere grote steden is het nu de hoogste tijd dat dit soort jamsessies ook in Rotterdam plaatsvinden. De kans om op te treden in Villa Thalia hebben we met beide handen aangegrepen. Iedere stad is anders, maar Rotterdam is stoer, uitdagend en sexy tegelijk.”

Kaartverkoop De kaartverkoop van ‘Dewi’s Jam’ is gestart. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.villathalia.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025