Musicalnieuws.nl

Niemand is te klein om het verschil te maken

Amsterdam, september 2020 – “Geen voorstelling in het theater? Dan maken we er toch een vette registratie van!” De 11 jongeren van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool stonden op voor waar ze in geloofden: hun voorstelling die 1 en 2 mei 2020 zou spelen. Met de hulp van de Vriendenstichting van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool werd het werkelijkheid. Vanaf 26 september staat hij online: de voorstelling die een film werd.

Antigone/Thunberg In Antigone/Thunberg schetst de productieklas van de AJTS een portret van twee rebellen die een koor van machtige volwassenen trotseren. Over opgroeien in angstige tijden, over ongehoorzaamheid en over opstaan voor waar je in gelooft, ook al ben je nog maar jong. Want niemand is te klein om het verschil te maken… Toch?

Een Griekse prinses die tegen de wetten van de koning in gaat en dit met de dood moet bekopen... En een Zweeds meisje dat op een dag besluit niet meer naar school te gaan, om aandacht te vragen voor de dreigende klimaatverandering. Beiden zijn overtuigd van wat rechtvaardig en goed is. Overtreden zij hiermee de wet? Is het wel aan hen, om te bepalen wat het beste is voor de wereld en de mensen?

De theaterfilm is onder begeleiding van regisseur Jelle Zijlstra samen met de jonge spelers gemaakt. Het bevat hun rebellie, frustratie, angst en opstand in deze woelige tijden. Door een donatie van de stichting vrienden van de Amsterdamse jeugdtheaterschool, kon de voorstelling vermaakt worden tot een levendige registratie.
De Amsterdamse Jeugdtheaterschool De Amsterdamse Jeugdtheaterschool is de toneelschool voor jongeren waar persoonlijke aandacht, leskwaliteit & spelplezier voorop staan. In Antigone/Thunberg spelen 11 jonge acteurs in de leeftijd tussen 13 en 18 jaar.

Titel: Antigone/Thunberg Speeldata: onbeperkt te zien op www.ajts.nl Karmapunten:
Deze bijzondere voorstelling/film ondersteunen? Doneer op https://www.ajts.nl/stichting-vrienden/