Musicalnieuws.nl

Niemand houdt t droog bij de Titanic door AZOV

Sommige amateurverenigingen zijn zo goed dat ze eigenlijk bijna professioneel overkomen. AZOV is hier een goed voorbeeld van.

Vorig jaar zaten we in het dorpshuis ‘De Nieuwe Haven’ in Abbekerk te lachen om de Jantjes, maar dit jaar hielden we het niet droog bij de uitvoering van Titanic. De prachtige muziek van Maury Yeston werd op geweldige manier gebracht door de professionele muzikanten van The Grand Circle Orchestra onder leiding van Gerbrand van Kolck. En dan de fantastische zang door de castleden maakte het helemaal af.

De musical Titanic
De musical vertelt het waargebeurde verhaal van het megagrote passagierschip Titanic. De eerste reis van de Titanic moest de naam vestigen van de White Star Line. Het schip verliet op 10 april 1912 de Engelse haven van Southampton om naar New York te gaan als grootste cruiseschip van haar tijd. Aan boord 1311 passagiers (Eerste klasse: 329, Tweede klasse: 272, Derde klasse: 710) en 897 bemanningsleden. De eerste reis lijkt een groot succes, tot ze een ijsberg tegenkwamen. De Titanic zonk in de vroege ochtend van 15 april waarbij 1504 mensen van de 2208 om het leven kwamen. De meeste slachtoffers vielen onder de bemanning en passagiers uit de derde klasse.

Deze versie door AZOV had iets heel speciaals, want het leeftijdsverschil tussen de oudste en de jongste speler is maar liefst 66 jaar! Kapitein E.J. Smith, gespeeld door Jan, is 72 jaar en er doen ook kinderen mee in de show en de jongste is Jip van 6 jaar! AZOV is een vereniging met vele enthousiaste leden en iedereen wil graag mee doen, waardoor er zelfs 43 mensen op het toneel staan! De regie door Ineke de Geus was zoals we haar gewend zijn, origineel en slim, ze krijgt het voor elkaar om alle spelers hun eigen moment te geven.
Door de samenwerking in “All Together Now” in 2021 zijn de verenigingen Brassica, Westend en AZOV echte bevriende verenigingen geworden en zijn sommige leden te zien in shows van diverse verenigingen. Zoals bijvoorbeeld Dennis, die in Titanic op voortreffelijke wijze de rol van Thomas Andrews voor zijn rekening nam, die gaan wij vast weer zien in de volgende voorstelling van Brassica (Catch me if you can). Maar hij is niet de enige, de onderlinge samenwerking tussen de verenigingen is echt heel fijn en geeft een heerlijke vertrouwde “vibe”.

De cast is erg sterk en vocaal echt fantastisch met speciale vermelding voor Melwin als Barrett de Stoker. En Annelies die met haar indrukwekkende spel iedereen in tranen achterliet.
Het decor, de brug van het schip, was erg mooi gemaakt en was eerder gebruikt en gemaakt door Brassica. Door de twee verrijkbare trappen kon er steeds een ander beeld gemaakt worden.

Met Titanic heeft AZOV Musicals laten zien dat zij niet alleen sterke solisten hebben, maar ook een geweldig ensemble. We kunnen dan ook niet wachten op de volgende productie! Zorg dat je deze niet mist!

Kijk voor het fotoverslag op onze facebookpagina.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025