Musicalnieuws.nl

Nielson kondigt theatertour Vertrouwd & Nieuw aan

Dit najaar gaat Nielson voor het eerst met zijn band de Nederlandse theaters in. In 2022 is het tien jaar geleden dat de zanger doorbrak met zijn succesvolle Nederpop. In zijn theatervoorstelling Vertrouwd & Nieuw blikt Nielson terug op de afgelopen tien jaar en kijkt hij ook vooruit.

In zijn voorstelling vol anekdotes, oude en nieuwe muziek neemt Nielson het publiek mee op zijn persoonlijke muzikale reis vanaf 2012 tot nu en verder.  

“Ik wilde voor het jubileum iets doen wat ik tot nu toe nog niet heb gedaan. En theater heb ik altijd al willen doen, maar daar moet je klaar voor zijn en dit voelt als het juiste moment. Ik kijk er naar uit om - naast alle bekende hits - ook de verhalen achter de liedjes te delen.”

Nielson

Sinds zijn doorbraak met 'Beauty & The Brains' scoorde Nielson hits als 'Hoe', 'Sexy Als Ik Dans' en 'IJskoud'. In 2018 bracht hij zijn album 'Diamant' uit, dat hem twee Edisons opleverde. De afgelopen jaren speelde Nielson op talloze festivals en poppodia in Nederland en België. Op dit moment werkt hij aan zijn nieuwe single, die binnenkort uitkomt.

 

Nielson trapt zijn theatertour af op 13 oktober 2022 in zijn eigen woonplaats Dordrecht. Daarna doet hij onder meer Het Oude Luxor in Rotterdam, het Chassé Theater in Breda en Theater aan het Vrijthof in Maastricht aan. Kijk voor meer informatie en tickets op www.nielsonmusic.nl.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025