Musicalnieuws.nl

NHTV Theater laat publiek van Podium Bloom kennis maken met ‘I love you, you’re perfect, now change’

‘I love you, you’re perfect, now change’ is een muzikale komedie naar het boek en teksten van Joe DiPietro en muziek van Jimmy Roberts. Het is de tweede langstlopende Off Broadway musical en ging in première in de Westside Theatre op 1 augustus 1996 en gesloten op 27 juli 2008, na 5003 performances. De musical werd in 1997 zelfs genomineerd voor de Outer Critics Circle Award als Outstanding Off-Broadway musical, maar waarom kennen zo weinig mensen deze show dan?

Dit hebben NHTV Theater met regisseur Tim de Ligt zich waarschijnlijk ook afgevraagd en hebben daarom besloten deze show naar Breda te halen.
NHTV Theater is een theater studentenvereniging uit Breda die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert. Vorig jaar brachten ze de prijswinnende musical ‘Urinetown’ welke in het Chassé theater te zien was en dit jaar doen ze wederom een gooi naar een prijs met: I love you, you’re perfect, now change. De cast bestaande uit Bram Limberger, Djarana Taihitu, Janneke de Beer, Linda Schrik, Mozes van Toledo, Sebastiaan Kranenburg, Tim van Leeuwerden en Vera Huibregtse zijn allen zeer getalenteerd en halen in deze show het beste bij elkaar naar boven.
 
De musical laat de vele aspecten zien in de relatie, verpakt in afzonderlijke korte sketches. ‘I love you, you’re perfect, now change’ is geen traditionele musical waarin een verhaal wordt verteld van begin tot het eind, maar het geheel is verbonden door een centraal thema en dat is de liefde tussen man en vrouw. Alles wordt verteld in chronologische verloop van een relatie, die begint met een eerste date (of was het nou gelijk de laatste date) en eindigt, na het krijgen van kinderen, in het bejaardentehuis.
 
‘I love you, you’re perfect, now change’ is een hilarische show en werd in Breda op geweldige wijze gebracht. Niet alleen de zang is geweldig, maar de komische timing van de groep is heerlijk. De “koppen” die getrokken worden zijn alleen al een bezoekje aan de show waard en leveren daarom ook heerlijke plaatjes op (zie in ons fotoalbum en binnenkort nog meer foto’s op onze facebookpagine).
Terwijl de vele verschillende karakters in de originele Off-Broadway versie, maar door vier personen werden gespeeld, speelden in Breda acht personen. Juist omdat er zoveel verschillende karakters in de show zitten, zijn er nergens spelers of karakters teveel en komt deze versie met meer personen juist beter tot zijn recht.
 Het decor is simpel en daarom juist functioneel, want meer dan het verschuiven en verzetten van stoelen hoeft er in Breda niet gedaan te worden.
 
Helaas werden er maar 3 shows gespeeld en jammer voor iedereen die het gemist heeft, want u heeft een heerlijk vermakelijke show gemist en wij kijken uit naar een volgend project in een volgend jaar.