Musicalnieuws.nl

Net zoals Tina Turner zelf is Gaia Aikman “niet van deze wereld zo goed”

Op 9 februari 2020 ging Tina de Musical in première en liet ons voor het eerst in Nederland genieten van deze energieke show. Na een stop door corona is Tina terug en hoe!

Op 23 november was de feestelijke voorstelling met Gaia Aikman in de hoofdrol als dé Tina Turner en zij liet de zaal genieten van alle klassiekers in zowel het Nederlands als in het Engels. Gaia hebben wij al in meerdere rollen gezien en vanaf het eerste moment dat wij haar hoorden was het duidelijk dat deze dame iets bijzonders heeft. Haar stem pakt je in en raakt je. Haar spel is overtuigend en innemend. Kortom Gaia is net zoals Tina Turner zelf echt niet van deze wereld.

Over de show:
TINA - De Tina Turner Musical is een musical over het leven van de wereldberoemde zangeres Tina Turner, geboren als Anna Mae Bullock in Nutbush. De Queen of Rock ’n Roll heeft een turbulente geschiedenis en deze musical vertelt haar verhaal in chronologische volgorde. Te beginnen in Nutbush met haar ouders, haar jeugd, de start van haar muziekcarrière met Ike, haar zware huwelijk waarin zij mishandeld werd en eindigend bij haar succesvolle solocarrière. De musical ging in april 2018 voor het eerst in première, in het Aldwych Theatre in Londen. Daarna volgde Hamburg en Broadway.

De musical is oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment, Joop van den Ende en Tali Pelman in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven.

Vanaf februari 2020 is TINA - De Tina Turner Musical te zien in het Beatrix Theater Utrecht en bevat haar meest geliefde hits zoals o.a. ‘The Best’, ‘What’s Love Got To Do With It’, ‘Private Dancer’ en ‘We Don’t Need Another Hero.’.

Dit is een must-see voor elke Tina Turner fan en wij hopen dat deze show nog lang door mag spelen en nog vele mensen vrolijk zingend en dansend naar buiten mag laten gaan!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025