Musicalnieuws.nl

Nederlands record loopband lopen gevestigd in Rotterdam

Met een moorkop en een blik Schultenbräu in de hand deden er vandaag tientallen deelnemers mee aan het NK Loopband Lopen in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De cast van de theaterproductie De Marathon loopt zich tijdens elke voorstelling in het zweet op de verschillende loopbanden in het decor. Daarom organiseerden de hoofdrolspelers het NK Loopband Lopen.

Deelnemers konden zich inschrijven in verschillende conditiecategorieën zodat ook lopers zonder conditie en een bierbuik mee konden doen. Het doel was om in tien minuten een zo groot mogelijke afstand op de loopbanden af te leggen met een blik Schultenbräu en een moorkop in de hand.

Rotterdamse hits klonken uit de speakers, de blikken bier stonden koud en de loopbanden stonden gereed. Gerard, Nico, Leo en Kees uit de voorstelling De Marathon waren uiteraard de grote favorieten voor de overwinning in de conditiecategorie ‘zeer slecht’. Er bleken echter veel geduchte concurrenten mee te doen. 

Record na record werd gebroken. De winnaars per categorie zijn:
-       Zeer slechte conditie: Wilfried Ettinger (afstand: 1,6 km)
-       Slechte conditie: Ruth Krooshof (afstand: 2,11 km)
-       Prima conditie: Joey Weurmond (afstand: 2,7 km: Nederlands Record)
 
De winnaars hebben vier vrijkaarten, een diner in pop-up restaurant ‘De Garage’ en een meet&greet met de cast gewonnen.

De hoofdrolspelers waren dus duidelijk nog niet fit genoeg voor een overwinning tijdens het NK Loopband Lopen. Gelukkig hebben ze nog even om door te trainen, want De Marathon is nog t/m 9 juli te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
Voor meer informatie www.de-marathon.nl 

Een uitgebreid fotoverslag vind je op onze facebook pagina en vergeet deze niet gelijk te "Liken".