Musicalnieuws.nl

NDM Theaterproducties brengt indrukwekkende ‘Lelies’ terug naar Nederland

Tot onze vreugde is deze mooie productie weer te zien Nederland en MusicalNieuws was aanwezig bij de première op vrijdag 29 april 2022.

Lelies is een Vlaamse musical van Judas TheaterProducties, gebaseerd op Les feluettes, een toneelstuk van de Canadees Michel Marc Bouchard. Deze musical, met de muziek van Sam Verhoeven en de teksten van Allard Blom, ging op 20 november 2011 in première in het Fakkelteater te Antwerpen.
Tijdens een herneming in 2015 was de show voor het eerst in Nederland te zien en wel in het intieme M-Lab te Amsterdam.
In 2018 haalde acteur Niels de Mossenau de voorstelling naar Nederland en nu in 2022 produceert De Mossenau samen met NDM Theaterproducties de voorstelling opnieuw in april in ‘t Zonnehuis, Amsterdam en 21 en 22 mei in Theater De Bussel te Oosterhout
 
Lelies vertelt het verhaal van Smon Doucet die tijdens zijn laatste biecht aan Bisschop Jean Bilodeau in de gevangenis, met zijn mede gevangenen een toneelstuk opvoert waaruit blijkt dat hij al jaren onschuldig in de gevangenis zit. Omdat het verhaal zich afspeelt in een mannengevangenis worden alle personages, dus ook de vrouwenrollen, door mannen gespeeld.
 
De rol van oudere Simon Doucet wordt gespeeld door Niels de Mossenau, zijn prachtige stem en tembre boeien vanaf zijn eerste noot. Als de jongere Simon mag Albert Jan Verhees laten zien en horen wat hij in zijn mars heeft en dat is behoorlijk wat, zijn spel is overtuigend en zijn zang is prachtig. Deze twee mannen zijn wel de uitblinkers van de avond.
Dit wil overigens niet zeggen dat de overige spelers niet goed zijn, stuk voor stuk spelen ze hun rol met verve:
David Roelofs als de oudere Jean Bilodeau (de Bisschop) en Gregory Langen als zijn jongere versie. In de rol van  Vallièr de Tilly (Lelietje) zien we de innemende Philip Janssen.
Henk van der Gugten kruipt in de huid van Gravin Marie Laure de Tilly.
Lennard Borgo speelt de rol van de verleidelijke Lydie Anne de Rozier.
Hanno van der Loo speelt meerdere rollen; zo speelt hij de Vader Saint Michel, Baron de Huë en de vader van Simon: Timotheé.
Bas Mastboom speelt Cipier en de Barones de Huë.
 
De muzikale begeleiding wordt prachtig uitgevoerd en is in handen van Robert Stoop, met als muzikanten Luc Boot (Piano), Deborah de Jong (Viool 1), Laura Vilela Garcia (Viool 2), Marije Fagginger Auer (Cello), Mariska  Wesselo (Klarinet/Basklarinet) en Henk Hoogendoorn (Contrabas/Basgitaar).
 
NDM Theaterproducties maakt gebruik van het originele decor en de originele kleding. Het gevangenisdecor, met grote hekken waartussen de acteurs verschillende scènes in de twee tijdsvakken spelen is multifunctioneel Mede hierdoor is het voor de toeschouwer goed te volgen of een scène zich in 1912 of in 1952 afspeelt.
 
Lelies is nog op 21 en 22 mei in Theater De Bussel in Oosterhout te zien en deze show wil je echt zien!
 
Kijk HIER voor tickets

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025