Musicalnieuws.nl

'Nationaal Jeugd Musical Theater brengt Disney's 'Beauty and the Beast Jr.'

Na het succesvolle Into the Woods Jr. zal het Nationaal Jeugd Musical Theater het komende seizoen 'Beauty and the Beast Jr.' naar het theater brengen.

Het Nationaal Jeugd Musical Theater
Het NJMT is een van Nederlands grootste theaterscholen, gevestigd in Amsterdam. Naast jaarlijkse landelijke voorstellingen, produceert het NJMT verschillende voorstellingen om kinderen de kans te bieden podiumervaring op te doen. 

Het verhaal 
Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, verwende en arrogante prins voor wat beschutting tegen de bittere kou. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek en dan smelt de lelijkheid plotseling van het vrouwtje af en verandert ze in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De prins verandert in een beest en ook alle personeelsleden veranderen in een voorwerp gerelateerd aan hun karakter. De roos die de prins had gekregen was een betoverde roos en als hij, voordat het laatste blad ervan zou vallen, niet kon leren liefhebben en dus ook de liefde van die andere persoon terug winnen, dan waren hij en zijn personeel voor altijd gedoemd te blijven waarin ze veranderd waren.
'Beauty and the Beast Jr.' zal in juni 2022 te zien zijn in het theater. Repetities vinden plaats op zaterdagen in de studios van het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam.

Audities zijn op 25 september, aanmelden voor de audities kan nu via www.njmt.nl.