Musicalnieuws.nl

Nagenieten van Musicals in Concert

Afgelopen weekend stond in het teken van de eerste editie van Musicals in Concert in het Amsterdamse Ziggodome. Eén show op de zaterdag en twee op de zondag stonden er op het programma. Begeleid door een band onder leiding van Eric van Tijn gaven musicalsterren Simone Kleinsma, Willemijn Verkaik, Celinde Schoenmaker, Chantal Janzen, Carolina Dijkhuizen, René van Kooten, Freek Bartels, Stanley Burleson en Jamai Loman een spetterend concert en lieten zien dat musicalnummers in deze vorm een concertzaal van de grootte van de Ziggodome een hele avond kunnen boeien.

Nummers uit musicals als Tarzan, Sister Act, Wicked, Mamma Mia, Jersey Boys en Miss Saigon mochten uiteraard niet ontbreken. Verrasend was een mooie versie van “Annie” door Carolina Dijkhuizen en “Mijn leven is van mij” door Willemijn Verkaik, verwerkt tot een duet met Pia Douwes op beeldscherm. Ook mooi waren “I Dreamed a Dream” met Celinde Schoenmakers en “Frozen”, gezongen door Willemijn Verkaik, maar misschien wel het absolute hoogtepunt was “De Winnaar krijgt de Macht” uit Mamma Mia, nog één keer formidabel gezongen door Simone Kleinsma. Maar ook de nummers uit We Will Rock You mochten er absoluut wezen, met onder andere een prachtige vertolking van “Bohemian Rhapsody”. En dan hebben we het nog niets eens over “Defying Gravity”en al die andere nummers die voorbij kwamen.

Het werd uiteindelijk een show die twee en een half uur duurde en eigenlijk nooit verveelde. Zonder al te veel gepraat tussen de nummers door, choreografieën die niet de aandacht afleidden van de muziek en de zangers werd Musicals in Concert een echt concert met een heuse toegift met DJ Aiscream en nummers uit o.a. Saturday Night Fever en Flashdance.

MusicalNieuws was aanwezig op de zaterdagavond en maakte een uitgebreide fotoreportage waarvan hier deel 1 is te zien. Binnenkort volgt meer om na te genieten van een bijzonder concert, dat wat ons betreft voor herhaling vatbaar is.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025