Musicalnieuws.nl

Na ruim twee jaar speelt Oosterhoutse musicalvereniging eindelijk haar jubileumvoorstelling

Musicalvereniging Con Brio kan in het voorlaatste weekend van oktober eindelijk haar tiende, grote productie opvoeren. Eigenlijk zou het Oosterhoutse amateurgezelschap in 2020 al vijf keer haar jubileummusical Young Frankenstein op de planken brengen, maar corona gooide roet in het eten. “Het publiek mag nu wel weer een avond onbezonnen hard lachen.”

Bas de Bont is vereerd dat hij de tiende productie van Con Brio mag regisseren. Hij kan niet wachten om het stuk, van de makers van Broadwayhit The Producers, eindelijk aan het publiek te tonen.

Coronaproductie
“Na twee en half jaar ellende van coronaperikelen, mogen de mensen nu wel weer even een avond onbezonnen hard lachen,” vindt de regisseur. “Met Young Frankenstein hebben we een musical in handen waarmee dat zéker gaat lukken!”
Overigens heeft Con Brio tijdens de coronaperiode niet stil gezeten. De Bont regisseerde september vorig jaar namelijk een zelfgeschreven, kleine productie. Deze werd opgevoerd in de kleine zaal van Theater de Bussel. In VerGaande Glorie kwamen personages en liedjes uit eerdere, grote Con Brio-musicals langs.

Amateur Musical Award
De afgelopen jaren maakte de vereniging namelijk naam met producties als Peter Pan, Shrek en De 3 Musketiers. Mike Dijksman kreeg voor zijn rol als Vogelverschrikker in The Wiz zelfs een Amateur Musical Award-nominatie.

“Con Brio is als het ware een tweede familie.”
Al sinds Sneeuwwitje, de eerste productie van Con Brio in 2010, is Dijksman lid van de diverse groep. De afgelopen jaren heeft hij de vereniging en producties flink zien groeien. “Waar we bij Sneeuwwitje moeite hadden om aan ensembleleden te komen, is er nu een wachtlijst.”
Inmiddels heeft Con Brio een samenstelling van tieners tot aan zestigplussers. “Het is als het ware een tweede familie,” aldus Dijksman. “Con Brio is een vast onderdeel van mijn leven geworden.”

Familiegeschiedenis in Transsylvanië
Dit jaar voert Con Brio, als tweede vereniging in Nederland, de musical Young Frankenstein van Mel Brooks op. De afgelopen periode is er druk gerepeteerd op zang, dans en spel en werd de laatste hand gelegd aan het decor. Sinds dit jaar verzorgt Theaterorkest Brabant de muzikale begeleiding.

In de voorstelling ontrafelt Frederick Frankenstein, gespeeld door Dijksman, zijn familiegeschiedenis. De merkwaardige huishoudster Frau Blucher, misvormde knecht Igor en sexy Inga blijken dé hulp te zijn om het levenswerk van zijn overleden grootvader Victor voort te zetten. De Transsylvanen zitten hier daarentegen niet op te wachten, nu de rust net is wedergekeerd. Brengt dit bloedstollend avontuur een nieuw monster tot leven?

Dijksman kijkt er naar uit om op 21, 22 en 23 oktober met ‘een frisse cast’ de Mel Brooks-musical Young Frankenstein op te voeren en raadt iedereen aan om zeker te komen kijken in Theater de Bussel. “Het publiek kan dit jaar een hilarische voorstelling verwachten. Onze musicals zijn nog nooit zo grappig geweest als Young Frankenstein!”

Producties Musical 2.0 - 2024/2025