Musicalnieuws.nl

Muzikale komedie ‘Liften’ schreeuwt om een vervolg

Met ‘Liften’ trakteert I&L entertainment theaterliefhebbers dit seizoen op een kostelijke muzikale komedie met een scherp randje. Het bedrijf, dat bestaat uit Ilse Spruijt (zakelijk directeur) en Leon van Uden (creatief directeur) ontwikkelt sinds 2011 nieuwe producties en benadert de voorstellingen als het leven zelf. Het ene moment lig je dubbel van het lachen, soms swingt het de pan uit en plots ben je tot tranen geroerd.

In de nieuwe voorstelling ‘Liften’ komen deze drie ingrediënten perfect samen. Mariska van Kolck speelt de beroemde zangers Veronique Défort, Marleen van der Loo neemt stewardess Karlijn voor haar rekening en Joke de Kruijff is verpleegster Saskia. De drie dames komen vast te zitten in de lift van de Beautytoren. Het trio kent elkaar niet, maar naarmate de uren voorbij tikken en de wijnflessen leeg raken, leren de vrouwen elkaar en zichzelf steeds beter kennen.

Door middel van flashbacks leert het publiek de dames beter kennen. Zo is Veronique getrouwd, maar heeft ze een geheime relatie met haar vrouwelijke assistentie. Bang voor de buitenwacht en bang om haar fans kwijt te raken, durft ze niet volledig te kiezen voor haar grote liefde. De vrolijke Saskia wordt geslagen door haar man, maar durft hem niet te verlaten. Karlijn daarentegen is gescheiden en heeft een veel jongere vriend aan de haak geslagen.

De komische timing van de ‘bitchy’ Mariska van Kolck (Veronique), de hysterische Joke de Kruijff (Saskia) en de rustige en onzekere Marleen van der Loo (Karlijn) is perfect. Naast het acteren zingen de dames ook nog een aantal nummers en daar valt geen valse noot in te bespeuren. ‘Liften’ is een hilarische en ontroerende komedie over schoonheid, vriendschap en vooroordelen en absoluut een aanrader. Het motto ‘je kan elke dag opnieuw beginnen, want je staat nog steeds midden in het leven’, zet je ook een klein beetje aan het denken. ‘Liften’ scheelt ook een tripje naar de schoonheidssalon, want de (lach)rimpels worden vanzelf gelift…

Met het slim bedachte open einde houdt Leon van Uden, die verantwoordelijk is voor de tekst en regie, de deur wagenwijd open voor een vervolg. Wij kijken er vol verwachting naar uit!

Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025