Musicalnieuws.nl

Musicalversie van kinderboek 'Het Geheim van Te Veel Torens' lost hoge verwachtingen helemaal in

In het bijzondere decor van de Waagnatie in Antwerpen wordt het toestromende publiek ontvangen door enkele jonge schildknapen. “Of we voor de musical 'Het Geheim van Te Veel Torens' komen?” Meteen worden de kinderen ontvangen als stoere (toekomstige) ridders en is de toon gezet. Dit wordt een namiddag voor het hele gezin!

Op het plein voor de zaal is randanimatie voorzien voor de jongste toeschouwers. Ze kunnen zich er verkleden, tot ridder laten slaan of hun eigen echte 'Torenbroodje' ontwerpen. Dat allemaal onder deskundig toezicht van de helft van het jongerenensemble. Van de 30 jongeren die meespelen in deze musical, zie je tijdens de voorstelling maar de helft op het podium aan het werk. De andere helft bezorgt de kinderen een vrolijke namiddag en verzacht het wachten op het begin van de voorstelling. De jongeren die we buiten aan het werk zien, maken ons nieuwsgierig naar het jong talent dat later op het podium zal verschijnen en brengt iedereen al in de juiste sfeer.

In de zaal neemt het publiek plaats aan kleine tafels en kan het met een hapje en een drankje bij de hand genieten alle magie en spanning op het podium. Geluid komt tot bij de toeschouwers via draadloze koptelefoons die ervoor zorgen dat de kinderen nog meer in het verhaal kunnen opgaan.
Niet enkel de Waagnatie zelf zorgt voor een mooi decor, ook op het podium wordt af en aan gesleept met vakkundig samengestelde decorstukken en rekwisieten. Soms lopen zo veel jongeren over het podium voor een decorwissel dat je je bijna in een of ander schooltoneel waant. Iets wat je meteen weer vergeten bent zodra er opnieuw gespeeld of gezongen wordt. Het niveau ligt heel hoog, ook bij de jongste leden van de cast. De kinderen en jongeren krijgen tegenwicht van Steve De schepper die als Fidelius een prachtige prestatie neerzet.

Het was een hele opdracht om dit meesterlijk boek van Mark Tijsmans om te zetten in een podiumvoorstelling. En toegegeven, soms mist de musical wat nuance die het boek net zo fantastisch maakt. Toch wordt je tijdens deze voorstelling helemaal meegezogen in dit spannende verhaal vol humor en heldendaden. De kinderen hebben er alleszins zichtbaar van genoten en ook de volwassenen konden deze versie wel smaken. En wie weet zet het jou wel aan tot het lezen van het boek!

Door Marjolein Schabregs