Musicalnieuws.nl

Musicalvereniging Zwaag zingt en swingt met Annie!

Twee weekenden bracht Musicalvereniging Zwaag de welbekende musical Annie tot leven in De Huesmolen in Hoorn. Met een enthousiaste cast, zang en dans, en een vleugje humor, wisten ze het publiek te ontroeren en te vermaken.

De elfjarig Annie, gespeeld door de innemende Elyn Kuipers, veroverde met haar optimisme en ondeugende karakter de harten van alle toeschouwers. Haar krachtige stem vulde de zaal tijdens bekende nummers als "Morgen" en "Hard Knock Life", en haar interactie met de andere weeskinderen, gespeeld door een talentvolle jeugdcast, was ontroerend en hilarisch tegelijk.

Musicalvereniging Zwaag heeft twee jonge talenten geselecteerd voor de rol van Annie. Zo zagen wij Elyn Kuipers stralen op het podium, maar het andere talent mag zeker niet ongenoemd blijven. Twee voorstellingen is Indy Petrick in de rol van het roodharige weesmeisje gestapt, en hoe! Een trotse regisseur Peter Groenendijk vertelt: ,,Onze jeugdcast bestaat uit 16 jonge talenten en in zowel Indy als Elyn zagen we echte Annies. Enorm veel lof voor hen beiden, dat ze zo’n rol, ieder op hun eigen manier, hebben gedragen en hebben staan stralen. Net zoveel lof voor de hele jeugdcast, dat ze heel bewust kiezen om bij ons op de planken te gaan staan en hun talent binnen deze vereniging verder willen ontwikkelen. En talent hebben ze! We hopen ze mooie ervaringen te kunnen blijven geven om, ook in het dagelijks leven, nog heel lang te blijven stralen. We zijn enorm trots op ze en dat mogen ze ook zeker op zichzelf zijn!”

Musicalvereniging Zwaag heeft een originele keuze gemaakt voor de rol van de strenge Miss Hannigan, want voor het eerst zagen wij een man in de rol; Jasper Jurriaans speelde Miss Hannigan uiterst overtuigend en was zeker een van de sterren van de voorstelling. Ook heeft Zwaag voor een vrouwelijke president Roosevelt gekozen (Marion van Veen) en ook heeft Miss Hannigan in deze versie geen  broer maar een zus genaamd Chicky Hannigan (Anja Zuiland). Naast Jasper moeten wij zeker ook Anja noemen als een van de sterren van de show.
De rol van de rijke miljardair Oliver Warbucks (Roeland Breevoort) en met naast hem de loyale Grace Farrell (Lieke Holbers) vulden de musical enthousiast aan.

De regie van Peter Groenendijk haalde het beste in de cast naar boven en mede door de choreografie van Marije Slippens werd de voorstelling energiek en met veel vrolijkheid gebracht. De prachtige kostuums en decors droegen bij aan de sfeer van de musical en maakten het plaatje compleet.

Het publiek genoot zichtbaar van de voorstelling. Er werd gelachen en zelfs een traantje weggepinkt. Omdat wij de laatste voorstelling zagen, werd er ook op het podium menig traantje gelaten.
Ook werd er een speciale en originele award uitgedeeld aan de beste hond op het toneel en dat was de schattige Billy in de rol van Sandy.

De staande ovatie aan het einde van de voorstelling hield heel lang aan en was dan ook meer dan verdiend.
Musicalvereniging Zwaag heeft met Annie een prachtige productie neergezet die nog lang zal nazinderen. Het was een avond vol muziek, humor, emotie en talent, en een ode aan de kracht van optimisme en hoop. Helaas is deze show niet meer te zien, maar ze zijn volgend jaar terug met het prachtige PIPPIN! Wij kijken hier al naar uit!

Kijk HIER voor een klein fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025