Musicalnieuws.nl

Musicalvereniging Zwaag speelt Ciske de rat

Op 11, 12, 17, 18 en 19 maart neemt Musicalvereniging Zwaag je mee naar Amsterdam in de jaren twintig én de jaren veertig. Gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker vertelt de musical Ciske de rat over het straatschoffie Ciske Vrijmoeth die door zijn streken vaak Ciske de rat wordt genoemd. Daarnaast zien we in de musical ook het leven van de volwassen Ciske waarin hij worstelt met de gebeurtenissen uit zijn jeugd. De start van de Tweede Wereldoorlog brengt een confrontatie tussen zijn verleden en heden teweeg.

Na bijna zestig jaar heeft Musicalvereniging Zwaag de oude thuisbasis De Witte Valk in Zwaag verlaten. De theaterzaal van Cultureel Centrum De Huesmolen biedt meer ruimte en nieuwe kansen om groot uit te pakken. Dat doet de groep onder andere met een cast van circa 25 volwassen leden, aangevuld met een kindercast van maar liefst 20 talentvolle kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar.

Artistiek leider en regisseur Peter Groenendijk hielp de vereniging door alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar, samen met muzikaal leider Alex Hylkema en choreograaf Marije Slippens. Zij vertellen graag over het eerste moment dat de kindercast auditie kwam doen. “Binnen tien seconden stonden we alle drie met kippenvel. Wat is het toch prachtig om kinderen een veilig podium te bieden om bewust voor theater en musical te kiezen. En wat is het geweldig om te ervaren dat er zoveel talent rondloopt. Wij en de hele vereniging staan te trappelen om dit talent en deze energie aan het publiek te laten zien en horen.”

Speeldata: 11, 12, 17, 18 en 19 maart 2023 (voorstelling 19 maart met tolk gebarentaal)
Locatie: Cultureel Centrum De Huesmolen in Hoorn
Info en reserveren: www.musicalzwaag.nl