Musicalnieuws.nl

Musicals in Concert: twee werelden komen samen

Het Harmonieorkest Vleuten (dit jaar winnaar van de Toegankelijkheidsprijs van de gemeente Utrecht) en de musicalgroep Starlight Boulevard uit de Domstad sloegen dit jaar de handen ineen. Samen verzorgden zij afgelopen vrijdag, 29 mei, een optreden in Theater De Kom in Nieuwegein met een selectie van filmmuziek en medleys uit verschillende musicals. Musicals in Concert werd een aangename avond uit waarbij een aantal mooie nummers de revue passeerden.

Na muzikale hoogtepunten uit de musical Chess werd een medley gespeeld uit de musical Phantom of the Opera, gevolgd door muziek van componist Ennio Morricone, waaronder het bekende ‘Once Upon A Time In The West’. Daarna was het tijd voor The Lion King, met de nummers Hakuna Matata en Cricle of Life. Na de pauze zong Starlight Boulevard een medley uit de musical Soldaat van Oranje, waarna het harmonieorkest het podium ook weer beklom en het concert werd voortgezet met The Exodus Song en twee medleys met nummers uit de musicals les Miserables en Mamma Mia. Als toegift werd Brand New Day gespeeld uit de musical The Wiz.
 
 
 
De samenwerking tussen het Harmonieorkest Vleuten en Starlight Boulevard is een samengaan van twee werelden, waarbij beide groepen uit hun comfort zone stappen en doen waar beide werelden samenkomen: gezamenlijk muziek maken. En zowel muzikaal als vocaal klonk het uitstekend.
 
 
De hoogtepunten van deze Musicals in Concert lagen vooral op die momenten waarop de specialiteit van elk afzonderlijk gezelschap het beste tot zijn recht kwam. Voor het harmonieorkest was dit de filmmuziek van Ennio Morricone, voor Starlight Boulevard bij de nummers uit de musical Soldaat van Oranje, gebracht in intieme setting met louter pianobegeleiding. De muziek van Rogier van Otterloo uit de gelijknamige film werd daarna wel gemist in het programma en had, samen met een nummer als “Als Wij Niets Doen’ een perfecte combinatie van beide werelden kunnen zijn.
 
 
 
De fysieke afstand van de leden van Starlight Boulevard tot het publiek en de keuze voor medleys in plaats van individuele nummers waren twee andere puntjes die voor een vervolg nog eens goed overwogen moeten worden. Want er waren afgelopen vrijdag meer dan voldoende aanknopingspunten om uit te zien naar een vervolg van de samenwerking en zo elkaars kracht bij het maken van muziek te versterken.
 
 
 
Starlight Boulevard is inmiddels ook al weer druk bezig met de voorbereidingen voor zijn nieuwe musicalproductie. Na het prachtige ‘The Attic’ vorig jaar staat in 2016 Grand Hotel op het programma.
 
Musical 2.0 audities juni 2024