Musicalnieuws.nl

MusicalNieuws sprak op 16 december 2014 met aantal castleden van Heerlijk Duurt het Langst

Bij de perspresentatie van Heerlijk duurt het langst op 16 december 2014 sprak MusicalNieuws met Buddy Vedder, Saskia Verhoef, Hilke Bierman en Arie Cupé

Saskia Verhoef studeert aan de Song & Dance Academie in Zwolle. Afgelopen seizoen was Saskia naast Joke de Kruijf en Bill van Dijk te zien in het ensemble van Nederland Musicalland. Saskia heeft in Nederland Musicalland al wat ervaring opgedaan op het toneel en ook met betrekking tot het touren. Ze heeft toen er even aan kunnen “proeven” maar kan nu echt 6 keer in de week gaan knallen.
In Heerlijk duurt het langst gaat zij ensemblerollen vertolken. Dit is haar afsluitende stage en daarna is ze afgestudeerd op de Song- & Dance Academie in Zwolle.

Buddy Vedder studeert op dit moment aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater te Amsterdam. Naast zijn ensemblerol speelt hij ook de Turkse vriend van Pinkie, de dochter van het echtpaar Marian en Ido
Buddy is fan van deze muziek, hij vertelt ons: “Alhoewel het wat oudere muziek is vind ik het heel sferisch in de zin van als het over Parijs gaat, hoor je ook de muziek over Parijs. Dat heeft Bannink super mooi gemaakt en daar kan ik dan weer heel erg van genieten.”

Ook Saskia is ook heel erg fan van alle Nederlandse Musicals en vooral van Annie M.G. Schmidt. Zij vertelt: “Het zijn musicals zoals het hoort en ik vind het een eer dat ze erin mag spelen.”
Beiden hebben er erg heel veel zin en vertellen ons dat de muziek in deze nieuwe versie redelijk trouw is gebleven aan het originele arrangement.

Zowel Hilke Bierman en Arie Cupé hebben beide een behoorlijke CV en vieren dit jaar hun 15-jarig jubileum samen op het toneel. Zij stonden in januari 2000 samen op het toneel in Boevenpak van Ivo de Wijs.

Arie heeft het op het moment van het interview nog erg druk, omdat hij dan ’s avonds ook nog met de Jantjes moest spelen. Dus overdag repeteren en dan snel de bus in om ergens in het land met de Jantjes een voorstelling te spelen.

Hilke heeft het thuis allemaal goed kunnen regelen en ook de kinderen zijn het al aardig gewend dat “mamma naar de baas” moet.

Beiden hebben heel veel zin in deze voorstelling en kennen alle twee alle liedjes en kunnen ze ook gelijk meezingen. Dit is Hilke’s zeventiende en Arie’s vierde Nederlandse producties, maar voor beide is dit de eerste gehele musical van Annie M.G. Schmidt. Toch wel erg fijn dat ze deze show aan hun CV kunnen toevoegen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025