Musicalnieuws.nl

MusicalMakers presenteert Urinetown

Van 10 tot en met 12 november presenteert vereniging MusicalMakers de satirische Broadway musical Urinetown in het verenigingsgebouw te Overasselt.

Urinetown vertelt het verhaal over een volk dat al twintig jaar te maken heeft met een nijpend watertekort.

Om deze waterschaarste enigszins tegen te gaan is plassen alleen toegestaan bij de openbare toiletvoorzieningen. Deze vallen onder het firmament ‘Peace in Harmonie’ (PiH) met aan het roer de nietsontziende eigenaar en directeur Reinhard W. Kleinhart.

Door het steeds verder opvoeren van de toegangsprijzen wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter. Na de zoveelste prijsverhoging komt het volk, onder aanvoering van Bobbie Goud, in opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld wanneer hij verliefd wordt op de dochter van deze Kleinhart.

Urinetown is een musical over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie en met de nodige humor en verwijzingen naar bekende musicals. In een steeds droger wordende wereld heeft het thema raakvlakken met ons hedendaagse leven. MusicalMakers is in 1991 opgericht door broer en zus Arjan Wijnen en Henriëtte Kessler-Wijnen. Deze semi-professionele vereniging telt meer dan dertig leden uit met name de regio Nijmegen en het land van Cuijk. MusicalMakers behoorde in 2018 tot de laatste tien in de categorie ‘Beste ensemble’, ‘Beste nieuwe musical’ en ‘Beste vormgeving/toneelbeeld’ van de Nederlandse Amateur Musical Awards. De drie laatste producties waren: Jack the Ripper (2019), Ketters, geloof in Nimmegen (2018) en Catriona (2016)

Wilt u meer weten over MusicalMakers of over de kaartverkoop? Ga naar: www.musicalmakers.nl