Musicalnieuws.nl

MusicalMakers aan boord van Titanic de musical

Van 10 tot en met 13 april wordt deze spectaculaire musical opgevoerd door de Nijmeegse musicalvereniging MusicalMakers in het theater van het verenigingsgebouw in Overasselt. Een grootste productie met 30 MusicalMakers op het toneel en maar liefst 13 muzikanten, die elke voorstelling muzikaal zullen begeleiden.

In tegenstelling tot de film waarbij Jack en Rose centraal staan, is dat in de musical het schip de Titanic zelf. Al komt de afloop wel overeen. Het verhaal wordt verteld door de personages die ook aan boord waren tijdens de eerste en al snel blijkt laatste afvaart van de Titanic. Je ontmoet de kapitein die zijn laatste afvaart denkt te maken. De stoker die zich zorgen maakt over de vaart waarmee het schip tracht in een recordpoging New York te bereiken. En tal van ander personeel aan boord, elk met een eigen verhaal. Het publiek wordt getrakteerd met de pracht en praal van de 1e klasse maar is ook getuigen van hartverscheurende verhalen van reizigers uit de 3e klasse die hopen op een nieuw bestaan in Amerika.

‘Het feit dat deze personages en hun verhalen écht zijn gebeurd blijft onwerkelijk. Dat wij deze verhalen mogen vertellen zorgt letterlijk voor kippenvel’, aldus MusicalMaker Isabelle Gersie die de rol vertolkt van Andrews – de ontwerper van het schip.

De 30 MusicalMakers worden geregisseerd door Samantha Janssen. Onder haar leiding wordt deze traditionele musical in een verfrissende, artistieke stijl met vaart naar het hier en nu gebracht. Zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke verhaal. Hierdoor zal het publiek verrast worden door eigentijdse, vindingrijkheid in spel en decor. Ook de dansen, van choreografe Hanneke Huijs, dragen hieraan bij. Het 13-koppige live orkest, met een groot aantal strijkers, staat onder leiding van Jarno Scholten en concertmeester Symone Boerstoel.

Van woensdag 10 april tot en met zaterdag 13 april is het theater van verenigingsgebouw Overasselt, de thuishaven van deze spektakel musical Titanic. Lijkt het u leuk om deze MusicalMakers op het toneel live te komen bewonderen, reserveer dan uw kaarten via www.musicalmakers.nl.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025