Musicalnieuws.nl

Musicall Spijkenisse brengt met The Prom een feestje op het podium

The Prom, die op 21 en 22 juni 2024 te zien was in Theater de Stoep, is een show vol muziek, humor en ontroering en Musicall Spijkenisse wist deze overtuigend te brengen!

In 2016 ging The Prom in Atlanta in première. De musical, gebaseerd op een concept van Jack Viertel, werd geschreven door Chad Beguelin (lyrics), Bob Martin (libretto) en Matthew Sklar (muziek). Nadat hij ook op Broadway had gestaan werd er van de musical een verfilming gemaakt, met een echte sterrencast!

Het verhaal volgt de narcistische musicalartiesten Dee Dee Allen en Barry Glickman, die hun productie over first lady Eleanor Roosevelt ziet floppen. Dan besluiten de twee om hun carrière nieuw leven in te blazen door een goed doel te steunen. Samen met de ervaren achtergrondzangeres Angie Dickinson en acteur Trent Oliver besluiten ze om naar Edgewater (Indiana) te reizen om het tienermeisje Emma Nolan te helpen. Emma's schoolbal werd geannuleerd omdat ze met haar lesbische vriendin Alyssa naar het bal wilde gaan.

Emma werd op indrukwekkende wijze gespeeld door Bee Rijkhoek. Ze wist veel gevoel in haar spel te leggen, waardoor iedereen met haar mee leefde.
De rol van Dee Dee werd in de film gespeeld door niemand minder dan Meryl Streep en in de Nederlandse versie van vorig seizoen (door De Graaf en Cornelisssen) werd diezelfde rol gespeeld door Pia Douwes. Bij Musicall Spijkenisse kreeg Milou Hazenbroek de taak deze schoenen te vullen en dat deed ze echt fantastisch goed! Geen enkel moment kreeg je het gevoel dat je naar een amateur zat te kijken. Spel en stem zijn echt geweldig!
Ook  Bas Schoute als Barry viel op positieve manier op. Maar ook bij de rest van de cast is veel plezier en talent te zien.  De sterke choreografieën worden goed uitgevoerd. Kortom Musicall Spijkenisse had met The Prom wederom een ware hit te pakken.

The Prom is meer dan alleen een musical. Het is een verhaal over acceptatie, vriendschap en durven zijn wie je bent. De boodschap van de musical is universeel en belangrijk, en werd op een humorvolle en ontroerende manier overgebracht.

Kijk op onze facebookpagina voor ons uitgebreide fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025