Musicalnieuws.nl

Musicalgroep Utrecht schittert in hilarische “Lang en Gelukkig”

Lang en gelukkig is een Nederlands toneelstuk dat in het seizoen 2007/2008 door het Ro Theater werd opgevoerd. In het toneelstuk worden de sprookjes Assepoester en Roodkapje gemoderniseerd en samengevoegd tot een komische toneelvoorstelling. Musicalgroep Utrecht mocht dit uitbundige theaterfeest voor iedereen naar theater het Huis in Utrecht brengen.

Lang en Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Maar niets is wat het lijkt. Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzusters Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal..
 
De enthousiaste cast pakt dit humoristische stuk met beide handen aan. Hoewel het publiek wat moet wennen aan de soort humor, wordt de show al snel omarmd door iedereen. Erik Keller speelt diverse rollen en als goede Fee opent hij de show op heerlijke wijze.
Job van Eijk als Knoop pakt het publiek gelijk volledig in. Samen met Carlijn Backx als Assepoester krijgen ze het publiek al zingend en dansend mee in hun aandeel.
Tom van Mourik mag zich heerlijk laten gaan als Irma Zonderboezem. Als vaste komische noot weet men dat het lachen wordt wanneer hij in beeld komt. Dochters Paris en Hilton (Simone de Jager en Mirja van der Stouwe) zijn ook goed aanwezig. De heerlijke domme humor past goed bij de karakters en geeft het tweetal genoeg stof om mee te werken. Simone de Jager mag ook de Wolf spelen. Een moeilijke rol en een vocale uitdaging die zij met verve speelt.
Milly Held maakt indruk als Roodkapje en Koningin, haar gezichtexpressies zijn geweldig.
De hele cast is erg getalenteerd en vocaal erg sterk, ook weet allen zijn of haar moment te pakken.
 
Het simpele en opvallende decor is een fantastisch idee. Esthetisch ziet het er geweldig uit. Lang en Gelukkig is afwisselend, prikkelend, humoristisch, hilarisch en soms ontroerend maar helaas niet meer te zien. Musicalgroep Utrecht gaat volgend jaar de Dolly Parton Musical 9 to 5 aan en wij kunnen niet wachten

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025