Musicalnieuws.nl

Musicalgroep The Cast (Castricum) brengt een goed uitgewerkte 3 Musketiers

Musicalgroep The Cast neemt bij elke productie de tijd, niet elk jaar een show, nee, er zit steeds wel anderhalf jaar tussen en dat is te zien. Alles is goed uitgewerkt en ziet er allemaal goed uit.

Dit jaar brengt The Cast 3 musketiers, geen simpele musical  maar ze brengen hem met verve.
De verhaal van Alexandre Dumas gaat over een brutale en gedreven jongeman, genaamd D’Artagnan, vol passie gespeeld door Frank Dijkhof. D’Artagnan reist naar Parijs omdat hij musketier wil worden net als zijn vader vroeger was. Na een aantal toevalligheden ontmoet hij de drie Musketiers Athos (John Luntz), Porthos (Ruud Sinnige) en Aramis (Paul Ostendorf). De Musketiers vinden D’Artagnan nogal brutaal maar herkennen zichzelf er ook wel in.
Op de markt loopt hij letterlijk Constance (Mireille Adelaar) tegen het lijf, die aan het hof van Koningin Anna (Marijke Wijnsma) en Lodewijk X
III (Menno Sanders) blijkt te werken. Constance en D’Artagnan zijn op slag verliefd.
Lodewijk XIII heeft het formeel voor het zeggen in die tijd in Frankrijk. Echter, kardinaal Richelieu (Markjan Oosterhoff) heeft de touwtjes op de achtergrond stevig in handen.
Met hulp van de sluwe spionne Milady de Winter (Rachèl van Barneveld) probeert kardinaal Richelieu koning Lodewijk en de premier van Engeland, Lord Buckingham (René Dijkhof), tegen elkaar op te zetten zodat deze landen in oorlog geraken. Onrust zal de macht van de kardinaal verstevigen.
Maar ondanks dat de kardinaal veel hulp krijgt van de kardinale garde onder leiding van Rochefort (Lars Hartenberg), lukt  het de 3 Musketiers om een oorlog te voorkomen.
D’Artagnan’s wens om Musketier te worden wordt werkelijkheid, maar toch krijgt hij veel tegenslagen te verwerken.

Uiteraard gaan hier aardig wat duels aan vooraf. Het schermen zien er goed uit zelfs Rachèl als Milady de Winter gaat een duel aan tegen René als Lord Buckingham. Ook dit gevecht zag er behoorlijk fanatiek uit. Het was duidelijk dat er veel tijd was gaan zitten in de choreografie van alle duels, maar dat was het zeker waard.
MusicalNieuws mocht al diverse producties van The Cast zien en is steeds weer onder de indruk van het niveau van deze groep, maar ook de inzet van iedereen zowel voor als achter de schermen.

Het nummer “Ik ben een vrouw” wat door de vocaal erg sterke Rachèl, Marijke en Mireille wordt gezongen is zeker een van de hoogtepunten van de voorstelling. De stemmen van de dames moeten sowieso even speciaal genoemd worden want we hebben genoten van elke song!

De scènes van Markjan als Kardinaal Richelieu mogen ook zeker als andere hoogtepunten genoemd worden. Markjan blaast ons elke voorstelling weer weg,  zowel vocaal als qua spel doet hij zeker niet voor een professioneel onder.

Complimenten aan cast en crew van The Cast, want we hebben zelfs twee avonden van jullie genoten!
http://www.thecast.nl/

Kijk HIER voor een klein fotoverslag van de première en kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag van de repetitie en van de première.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025