Musicalnieuws.nl

Musicalgroep Jabber brengt bekende verhalen tot leven

Jabber brengt dit jaar een fictief stadje vol sprookjesachtige inwoners tot leven in hun nieuwe musical ‘Eventyr’. Het verhaal is geschreven en bedacht door Melanie Peters en krijgt extra kracht door muziek die speciaal voor Jabber gecomponeerd is. Een eerste en fijne samenwerking met componisten Roel Sleurink en Erik Theunissen zorgt voor een mooi verhaal met een magische sfeer en prachtige liedjes.

Het verhaal wordt verteld door 16 castleden en zij nemen ons publiek mee naar Eventyr, een vredig stadje zonder zorgen. Inwoners uit bekende en minder bekende verhalen wonen daar al zo lang zij het zich kunnen herinneren. Dan komt er onverwachts bezoek van een meisje met een bijzondere gave om personages uit boeken tot leven te wekken. Deze gave brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en heeft verstrekkende gevolgen. Terwijl het meisje samen met haar oma en vader haar gave ontwikkelt, wordt de wereld voor alle boekpersonages bedreigd. Welk personage wil eigenlijk niet terug naar het oorspronkelijke verhaal? Lukt het onze verhalenverteller om op tijd haar kracht te herkennen en de balans in de boeken weer te herstellen?

Samen met het creatief team, bestaande uit vocal coach Judith Vugts en dramacoach Patrick van Duijn, heeft onze cast zich de afgelopen maanden omgetoverd tot wellicht herkenbare figuren, maar wel met een eigen sausje. De laatste kostuums zijn door betrokken familie en vrienden in de maak en onze enthousiaste dames van kap en grime team hebben de eerste schetsen op papier staan. Ook de contouren van de stad Eventyr worden steeds duidelijker.

De musical ‘Eventyr’ is te zien in Theater de Leeuw te Arnhem op 8, 9 en 10 april 2022. Kaartjes zijn te bestellen via www.jabbertheater.nl/kaartverkoop. Deze musical is ook geschikt voor kinderen.