Musicalnieuws.nl

Musicalgroep Groots speelt zijn derde productie: Braaf

Twee jaar geleden speelde Musicalgroep Groots uit Hoorn en omstreken zijn eerste, eigen, musical “Als jij de Maan zou zijn”. Vorig jaar volgde “Ster”. Beide producties werden gespeeld voor het goede doel: het eerste jaar was dat KiKa, vorig jaar de KinderKledingBank Hoorn.

In deze twee jaar is er veel veranderd bij Musicalgroep Groots al is er één ding hetzelfde gebleven. Ook dit jaar wordt er gespeeld om geld op te halen voor een goed doel: het Dierentehuis Hoorn. Maar inmiddels heeft men met de hulp van de Gemeente Hoorn wat meer financiële armslag gekregen, waardoor het mogelijk werd om Michael Diederich – vanaf het begin van Groots al enigszins (onbezoldigd) betrokken bij de producties – in te huren als regisseur.
 
Braaf is “een familiemusical vol spanning en humor” die gaat om illegale puppyhandel. Als Lois (Daniëlle Hoek) en Leen (Amy Moolevliet) op vakantie zijn in Bulgarije stuiten ze op deze illegale praktijken. Eenmaal terug in Nederland gaan ze op onderzoek uit, geholpen door journalist Pixie (Majorie van Goor) en Pip (Mandy Brouwer), medewerker van het Dierentehuis.
 
Uiteindelijk weten ze de handel bloot te leggen wat consequenties heeft voor hen die daarbij zijn betrokken: eigenaar van een dierenwinkel Bo (Simone de Graaf), boeven Conny (Ellen Schulze) en Bloid (Harrie Gort) en kwade genius Irma (Anita Spreen). Overige rollen in deze musical zijn er voor Ilona Pannegieter en Alex Didden (politieagenten Juut en Wout) en Marieke Spreen.
 
Het script en de liedteksten van Braaf zijn geschreven door Sabrina Lammers en Daniëlle Hoek. De muziek is van de hand van Erik Peetam.
 
Kijk HIER voor onze scenefoto’s van Braaf.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025