Musicalnieuws.nl

Musicalcompagnie Mithe sluit het seizoen af met The Prom

De muscial The Prom, die eigenlijk in 2021 gepland stond, is eindelijk klaar voor haar allereerste Nederlandstalige voorstelling. Een jaar later, maar met nóg meer goesting, staat de hele cast van de Leuvense Musicalcompagnie Mithe te popelen om er vanaf vrijdag 27/5 een onvergetelijk feest van te maken

Onder begeleiding van professionele regie, persoonlijke vocal coaching en gedreven choreografe werden de 30 jonge en iets minder jonge spelers klaargestoomd. Samen vertellen ze het verhaal van de zeventienjarige Emma Nolan die door de conservatieve ouderraad van haar high school niet naar het schoolbal mag gaan met haar vriendin. Alleen dates van het andere geslacht worden toegelaten. Haar verhaal gaat viraal en komt ook tot bij vier narcistische Broadwaysterren die hun imago willen opkrikken. Ze gaan op zoek naar een Goed Doel en komen zo bij Emma terecht.

“Niet alleen als musicalcompagnie, maar gewoon als méns vinden wij het enorm belangrijk om dit soort verhalen onder de aandacht te brengen”, licht regisseur Dieter Verhaegen, regisseur toe, “The Prom mag dan een humoristische musical zijn, toch is haar boodschap enorm belangrijk. De discriminarie van de LGBTQ+-gemeenschap blijft in deze wereld nog steeds brandend actueel. Helaas…”

Op 27 mei gaat The Prom in première. In Heilig Hart in Heverlee vond men de ideale locatie op een heus schoolbal op de planken te brengen. Zet je schrap voor regenboogkleuren, energie, straffe stemmen, humoristische toespelingen en kippenvelmomenten.

Meer info en de laatste tickets vind je op www.mithe.be

Foto @Musicalcompagnie Mithe


Producties Musical 2.0 - 2024/2025