Musicalnieuws.nl

Musical Summer Class beleeft succesvol debuutjaar

Een week vol theater, dat klonk de Stichting The Magic of Jeans goed in de oren. Zij besloten in deze sombere tijden wat licht te brengen. Drie groepen jongeren tussen de 11 t/m 17 jaar kregen een week lang masterclasses van een docententeam bestaande uit professionals uit het musical vak.

Het eerste jaar van deze nieuwe zomer activiteit is met veel succes afgesloten. Een week lang bezig zijn met het musical vak en lol maken met leeftijdsgenoten met dezelfde passie, dat is kort samengevat wat de Musical Summer Class inhoud. Elke dag van 10 tot 5 krijgen de jongeren les in verschillende disciplines. Zo geeft Rene van Kooten een les in presentatie van jezelf op het toneel, geven Tony Neef en Renee van Wegberg les in tekst interpretatie, Maaike Widdershoven geeft les in zang Techniek, Liesanne van Dongen komt een dansles geven en Vajen van de Bosch helpt bij het acteren.

Vooral die laatste naam is onder de jongeren erg bekend. Kinderen die met knikkende knietjes tegenover de professionals komen te staan en bijvoorbeeld een liedje moeten zingen, je moet het maar durven. Daarom is het zeker stoer van de kids dat ze hier zo durven te staan en de kritiek aan kunnen nemen. Chapeau!

Natuurlijk is het niet alleen lessen, er is ook veel tijd voor fun en een lekkere lunch. Het is voor de kinderen zeker allemaal goed geregeld, voldoende eten, drinken en af en toe iets lekkers tussendoor. De Musical Summer Class wordt op geweldige wijze georganiseerd in de repetitieruimte op het hoofdkantoor van De Graaf en Cornelissen Entertainment in Utrecht waar grote musicals als My Fair Lady, Evita, Kinky Boots en The Full Monty zijn gemaakt. De posters van alle producties zijn te zien op de muren, misschien dat we over een paar jaar een aantal van de pareltjes die de lessen hebben gevolgd terug zien op die muren.

Na het succes van dit jaar, twijfelen de organisatoren toch over een vervolg. Door de corona tijd hebben veel acteurs tijd over en is op vakantie gaan lastig. Daarom waren deze geweldige professionals beschibaar. Natuurlijk hopen we op een andere situatiedat volgend jaar en corona achter de rug is. Zodat we dan weer kunnen genieten van een week Musical Summer Class, maar dan met andere professionals.

Door Jennifer Hoffmann