Musicalnieuws.nl

Musical Producties Gaanderen trapt Shrek af met eerste perspresentatie

Bij Musical Producties Gaanderen (MPG) klonk afgelopen woensdag 11 januari een feestelijk startschot. Voor het eerst in het 43-jarig bestaan van de vereniging werd het repetitieproces van hun nieuwe voorstelling afgetrapt met een perspresentatie. Op 28 en 29 oktober 2023 brengen zij Shrek the Musical naar het Amphion Theater.

Kennismaken met hoofdrolspelers en cast
De aanwezige journalisten konden tijdens de perspresentatie kennismaken met hoofdrolspelers Henkjan Garretsen, Sonja Hoenink-Ten Velde, Tim Huntink en Gerald Borkent-Dekker, die samen met de rest van de vijftigkoppige cast ook een klein voorproefje gaven van de voorstelling.

Sneakpeak van kleding en decor
Regisseuse Samantha Janssen, bekend van o.a. de film Freyheyt, vertelde over haar grootste plannen om de sprookjeswereld van Shrek op het podium tot leven te laten komen, een mooie uitdaging voor de vele vrijwilligers. 2 van hen lichtten een tipje van de sluier en vertelden vol enthousiasme over de uitdagingen die hen wachten. Ook muzikaal leider Gerben Kruisselbrink en choreografe Femke Nieuwenhuis deelden hun visie en plannen.  
De avond werd afgesloten met het traditionele aansnijden van een grote taart.

Vereniging met ervaring
MPG staat bijna jaarlijks met grote musicals in het Amphion Theater. Zo hebben zij met producties als Jesus Christ Superstar, Aida en Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat voor vele uitverkochte zalen gespeeld. Daarnaast kiezen ze ook regelmatig voor bijzondere locaties zoals diverse kerken in de regio, het Openluchttheater in Gendringen en natuurlijk The Wall van Roger Waters op het Simonsplein in Doetinchem en in het Steengroeve Theater in Winterswijk.

Shrek: sprookjesvoorstelling voor het hele gezin
De Nederlandstalige musical vertelt het verhaal van Shrek, het grote groene wezen dat bekend is uit de Dreamworks films. Hij woont als een kluizenaar in het moeras als hij plots een enorme groep sprookjesfiguren als buren krijgt. Om dat probleem te verhelpen wacht hem een meeslepend heldenavontuur met prinses Fiona opgesloten in een toren, ridders, draken en een irritante pratende ezel.

Kaarten voor Shrek The Musical zijn voor €29,95 te koop via amphion.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025