Musicalnieuws.nl

Musical Joelia eindelijk in première na cultuurlockdown

CAST DRAAGT HIPPE, EIGENTIJDSE (DANCE)MUSICAL OP AAN OVERLEDEN BESTUURSLID!

Binnen net één maand, op 25 februari 2022, gaat de nieuwste musical van Starlight Musical Productions vzw in première te Middelkerke.

Joelia, die normaliter tijdens de krokusvakantie van 2021 op de planken zou komen, kende een bewogen creatief proces. Het project werd aangekondigd tijdens het verjaardagsfeest voor het tienjarig bestaan van de vereniging eind 2019 maar … toen kwam COVID-19 en was er lange tijd enkel ‘Sound of Silence’!

Na anderhalf jaar inactiviteit was het echter genoeg geweest. Versoepelingen van de maatregelen en het vertrouwen in de vaccinatiecampagne van vorig jaar deden het bestuur beslissen om er, ondanks alle tegenslag, vanaf september 2021 toch 100% voor te gaan.

De vzw kreeg vorig jaar een zware klap te verwerken toen hun penningmeester, Frieda Kemel, overleed aan corona. Hun zesde musical, Joelia, wordt dan ook met volle overgave opgedragen aan Frieda, die zelf graag auditie had gedaan …

De cast van 33 acteurs & actrices deed al het mogelijke en onmogelijke om de zang, de dans- en de toneelrepetities binnen de opgelegde beperkingen veilig te laten verlopen. Hun enorme motivatie heeft hen hierbij ongetwijfeld geholpen. En dat willen ze nu eindelijk aan het publiek laten zien. ‘Starlight is Back!’

Tickets voor de tien voorstellingen van Joelia tijdens de krokusvakantie volgende maand in Centrum De Branding in Middelkerke via https://tickets.middelkerke.be.

Volg ons verhaal op www.starlight-musical.be