Musicalnieuws.nl

Musical Ganesha - een perfecte god in première in Fakkeltheater

Op zondag 17 oktober ging de langverwachte herwerking van de succesproductie “Ganesha – Een perfecte god” in première in het Fakkeltheater in Antwerpen. "Ganesha - Een perfecte god" vertelt het verhaal van twee vriendinnen die naar India reizen. Tijdens de reis komt het publiek te weten welke geheimen deze dames met zich meedragen.

Regisseur Martin Michel zorgde ervoor dat Goele De Raedt, Kirsten Cools, Pieter Van Keymeulen en Wanne Synnave het publiek een beklijvende voorstelling bezorgen met herkenbare thema's erin zoals leren loslaten, hoop, vriendschap, gay bashing en borstkanker. De musical is tot en met 7 november 2021 te bewonderen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
Judas TheaterProducties ziet in de nabije toekomst een aantal van zijn musicals herrijzen in theaters in Nederland en Duitsland. Reden te meer om "vriend van Judas" te worden zodat dit productiehuis kan blijven zijn eigenzinnige, herkenbare stempel op het musicallandschap zetten, in Vlaanderen en daarbuiten.

 
 

DE PREMIERE VOOR EEN BIJZONDERE MUSICAL MET THEMA'S ALS LEREN LOSLATEN, HOOP, GAY BASHING, BORSTKANKER EN ONVOORWAARDELIJKE VRIENDSCHAP. 

Regisseur Martin Michel gaat altijd voor die extra spark. Elke keer opnieuw levert hij juweeltjes af voor Judas. Deze keer is dat niet anders. Hij loodst zijn cast door deze emotionele roller coaster op zijn gekende wijze. Wanne Synnave, Goele De Raedt, Kirsten Cools en Pieter Van Keymeylen geven zich volledig. Zij worden muzikaal begeleid door een driekoppig live-orkest o.l.v. de virtuoze Thomas Vanhauwaert aan de piano. 
Een voorsmaakje op de voorstelling is te zien in deze TRAILER gemaakt door cineast Lieven Debrauwer. 

VOOR WIE GAAT VOOR EEN MUSICALBELEVING MET MEERWAARDE

Judas TheaterProducties levert een "versie 2.0" af van de musical waarmee ze tien jaar geleden een indrukwekkend en uniek visitekaartje afleverden in het musicallandschap. De musical werd toen maar liefst negen keer genomineerd voor een Vlaamse Musicalprijs en mocht 5 awards mee naar huis nemen.

"Deze Ganesha blijft razend actueel en heeft zoveel in zich dat we er niet konden aan weerstaan om na meer dan 10 jaar een nieuwe versie op de planken te brengen."
Sam Verhoeven - producent

Het zou oneerbiedig zijn, om van een gewone herneming te spreken. Er zitten zoveel creatieve en inhoudelijke kansen in deze voorstelling. Zeker met deze bijzondere cast, die natuurlijk bepalend is voor dit stuk. We gaan voor een nieuwe enscenering, andere kostuums, een herdacht decorconcept en we kunnen rekenen op schitterende livebegeleiding door ons 3-koppig combo o.l.v. Thomas Vanhauwaert."
Martin Michel - regisseur

HET VERHAAL

 
“Ganesha – Een perfecte god” vertelt het verhaal van Karin en Margriet. Deze twee vriendinnen besluiten om dit jaar eens niet op vakantie naar Spanje te gaan, maar om twee weken door India te reizen. Tijdens deze bizarre reis blijkt dat de cultuur en de religie van dit bijzondere land hun meer raakt dan ze zelf ooit voor mogelijk hielden. De dames reizen immers niet alleen. Ze worden begeleid door niemand minder dan Ganesha, de Indiase god van wijsheid en voorspoed. Hij kijkt, legt uit, voorziet van commentaar, troost, heeft lief en geeft inzicht. Hierdoor zullen Karin en Margreet na hun reis door India nooit meer dezelfde zijn.

DE MUSICALCREATIES VAN JUDAS THEATERPRODUCTIES ZIJN BINNENKORT TE ZIEN IN NEDERLAND EN DUITSLAND. 

GANESHA - EEN PERFECTE GOD GAAT BINNENKORT NAAR NEDERLAND - met Pia Douwes - Marleen van der Loo en Ara Halici.

Op 15 februari 2022 gaat een Nederlandse versie van “Ganesha - Een perfecte god” in première in de Rijswijkse Schouwburg. Producent Stichting Theater (NL) zorgt voor een topcast met onder andere Pia Douwes, Marleen van der Loo en Ara Halici in de hoofdrollen. Martin Michel zal ook de Nederlandse versie regisseren, die gebaseerd is op de herneming van Judas TheaterProducties. 
https://ganesha-musical.nl

JUDAS THEATERPRODUCTIES HEEFT NOG MEER INTERNATIONALE PLANNEN
In oktober 2022 gaat de musical “Goodbye, Norma Jeane” in première in Duitsland. In het Theater für Niedersachsen in Hildesheim zal de allereerste Duitstalige versie van deze felgesmaakte musical te zien zijn. Vanaf 2023 volgen er nog meerdere Duitse versies van “Goodbye, Norma Jeane” en “De Rozenoorlog”.

 
WORD VRIEND VAN JUDAS

Een "vriend van Judas" draagt Judas TheaterProducties een warm hart toe. Met behulp van deze steun kan Judas blijven voortbestaan, ondanks het wegvallen van de structurele subsidies voor Vlaanderens artistiek meest toonaangevende musicalhuis. Voor het eerst sinds 2018 speelt er opnieuw een musical van Judas TheaterProducties in het Fakkeltheater in Antwerpen. Judas koester de ambitie om jaarlijks een nieuwe creatie los te laten op het publiek. Om dat iniatief te steunen kan men "vriend van Judas" worden. Dankzij die vriendschap kan Judas blijven mooie verhalen vertellen.

Alle info hierover op https://www.judastheaterproducties.be/vriend-van-judas/

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

De voorstelling speelt tot en met 7 november 2021 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.

VOORSTELLINGEN
21, 22, 23, 28, 29, 30 oktober, 5 en 6 november 2021 om 20u00
31 oktober, 6 en 7 november om 15u00

RESERVEREN & TICKETS
070 / 246 036 – www.judas.be
Tickets: € 29,00
VIP-tickets: € 39,00 (Drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen, programma)
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten

 

CREDITS:
Regie Martin Michel
Scenario & liedteksten Allard Blom
Muziek Rhody Matthijs
Arrangementen
Muzikale leiding
Pol Vanfleteren
Thomas Vanhauwaert & Laure Campion
Kostuum- & decorontwerp Arno Bremers
Lichtontwerp Benjamin De Maere
Geluidsontwerp Twin4u
Origineel scenario Terrence McNally
   
Margriet Goele De Raedt
Karin Kirsten Cools
Ganesha Pieter Van Keymeulen
Alle andere rollen Wanne Synnave