Musicalnieuws.nl

Musical DE VLIEGENDE HOLLANDER laat bezoekers meevaren

Van 23 december t/m 8 januari speelt Storytellers de originele Nederlandse musical in het CKC Theater in Zoetermeer. Tijdens de voorstelling wanen de bezoekers zich daadwerkelijk op het spookschip, dankzij speciale projecties en effecten.

De musical vertelt het verhaal van de scheepsjongen Rook, die meevaart met kapitein Willem van den Decken op het VOC-schip De Hollander. Het schip wordt vervloekt als Van den Decken de toorn van God over zich afroept door op Paaszondag uit te varen. Rook weet te ontsnappen van het schip, maar de vloek achtervolgt hem ook op land. Op bevel van de VOC wordt hij op speurtocht gestuurd om de Hollander en Van den Decken terug te vinden. Als Rook en zijn medepassagiers bij Kaap de Goede Hoop uiteindelijk het spookschip terug vinden, ontbrandt een epische strijd tussen goed en kwaad.

Voor De Vliegende Hollander staan ruim dertig talentvolle zangers/acteurs op het podium van het CKC Theater. Ze worden begeleid door een live orkest. Door speciaal ontwikkelde videoprojecties lijkt het hele theater mee te bewegen met het deinen van de golven. En in de vliegende storm waarin de Hollander uitvaart, zal ook het publiek het niet helemaal droog houden.

De musical is exclusief te zien in Zoetermeer en speelt de gehele kerstvakantie. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te bestellen via www.devliegendehollandermusical.nl.

Fotocredit: Milan van Weelden

Producties Musical 2.0 - 2024/2025